adidas lanceert gruwelijke retro tenues van Duitsland, België en Spanje

Om nog maar eens wat extra hype op te bouwen voor het komende WK 2018 in Rusland heeft adidas een heel toffe collectie gelanceerd. Een collectie met überklassieke shirts van onder andere Duitsland, België en Spanje. Niet geheel toevallig zijn dit remakes van de shirts die als inspiratie werden gebruikt voor de officiële WK shirts die de landen komende zomer gaan dragen. Well played adidas!

adidas Originals Belgium (1984)

We vonden het klassieke design van de nieuwe thuisshirts van België al heel tof, maar eigenlijk kan dat niet tippen aan deze echte classic. Een rood shirt met een wit vlak en daar weer die retro graphic overheen. Uiteraard met traditionele kraag en het kleine adidas Originals logo. Op de achterzijde is het nummer 16 geplaatst. Om het helemaal af te maken is zelfs het broekje ook te kopen. En ja, die is net zo kort als dat ‘ie vroeger was.

adidas Originals Duitsland (1990)

De WK tenues van Duitsland horen zonder enige twijfel bij de absolute toppers dit jaar en adidas trekt die lijn gewoon door met dit retro meesterwerk. Zo’n beetje een exact kopie van het meest iconische Duitsland shirt ooit uit 1990, wat door de oversized look en het korte broekje extra vet is. Het hoogtepunt is toch dat zwart, rood en gele patroon dat tot op de rug doorloopt, waar het nummer 10 te vinden is. Gewoon gruwelijk.

adidas Originals Spanje (1994)

En dan hebben we tot slot nog een classic Spanje tenue. Ook hier komen de retro vibes weer hard. Van de licht glimmende rode kleur tot aan de kraag en van het geblokte nummer 15 tot het geruite patroon over de rechterkant van het shirt. Oh ja, en dat broekje nog. Glimmend blauw, kort en eenzelfde patroon als op het shirt, maar dan over de linkerkant. Geweldig.

Verliefd geworden op deze retro designs? Ze zijn via de officiële adidas webshop verkrijgbaar. Toch liever de moderne versies van deze classics? Dit zijn de nieuwe thuisshirts van Duitsland, Spanje en België.