adidas lanceert de legendarische Predator Accelerator uit ’98 opnieuw

Mocht er nog enige twijfel over zijn: 2017 is het jaar van de adidas Predator. Nog voor het einde van dit jaar wordt ‘ie definitief terugverwacht in het assortiment van adidas en eerder werden de Predator Mania (2002) en Predator Precision (2000) al opnieuw gelanceerd. Nu draaien de Duitsers de klok nog iets verder terug met de terugkeer van de legendarische Accelerator uit 1998 in deze collectie die een ode is aan David Beckham.

adidas Predator Accelerator remake

Deze Accelerator is onderdeel van een speciale David Beckham capsule collectie die bestaat uit drie verschillende varianten van de iconische schoen. Een volledig witte voetbalschoen, een volledig rode voor de ‘small-sided game’ en een zwarte Predator Ultra Boost sneaker.

We focussen ons nu even volledig op onze favoriet: de voetbalschoen. Dit iconische stuk leer uit ’98 maakte furore om de voeten van David Beckham. Tot op de dag van vandaag is het één van de meest geliefde voetbalschoenen en die populariteit heeft het te danken aan zijn toentertijd revolutionaire design met topkwaliteit leer en de rubberen zones voor meer precisie en kracht in het schot. Deze ‘remastered’ editie is een combinatie van de schoen uit ’98 en het beste wat adidas in 2017 te bieden heeft.

De zoolplaat is dezelfde als die onder de ACE 17+ en een Primeknit upper wordt gecombineerd met premium leer voor de ultieme fit, comfort en stabiliteit. Net als bij de originele schoen zijn er rubberen elementen toegevoegd om je schot te optimaliseren. Wat ook volledig nieuw is, is de kleuruitvoering. Nog nooit was de Accelerator volledig wit, dus waarom nu wel? Dat heeft te maken met het Real Madrid en LA Galaxy verleden van David Beckham. Beck’s naam, nummer 23 en belangrijke wedstrijddatums zijn verwerkt in de schoen, wat natuurlijk fraaie details zijn.

Misschien niet precies wat de echte Accelerator fans gehoopt hadden van een remake, maar wat ons betreft is dit een gruwelijk stijlvolle mix van oud & nieuw en een mooi voorproefje van de definitieve terugkeer in december. Helaas zal de verkoop van deze schoen zeer gelimiteerd zijn. Hoe gelimiteerd weten we niet precies, maar wat we wel weten is dat je er héél snel bij moet zijn. Je kunt ze hier bestellen.

Over een paar weken wordt de Predator trouwens definitief terug verwacht in het assortiment van adidas, maar dan in een heel andere vorm dan deze legendarische kicksen. Hier lees je alles over de aanstaande nieuwe generatie Predator.