adidas lanceert de limited edition & bijzonder lichte X 99.1

Herinner je je de adidas F50 nog? Het was de eerste stap van adidas in de markt voor lichte voetbalschoenen en die werd in 2004 gezet. 15 jaar geleden dus. Een reden voor een feestje dacht men bij adidas, want om die verjaardag te vieren hebben ze deze bijzondere limited edition gelanceerd. Dit is de adidas X 99.1.

adidas X 99.1

De huidige X lijn van adidas komt voort uit de F50 van 2004. Die evolueerde namelijk in de F50 adizero en in 2015 werd het de X-lijn. In 2015 werd echter nog een bijzondere F50 adizero gelanceerd. De allerlichtste voetbalschoen ooit met een bizar gewicht van 99 gram. Die schoen, en eigenlijk het hele lichtgewicht thema waar de F50 mee groot geworden is, vormt de inspiratie voor deze X 99.1. Wat dan wel opmerkelijk is, is dat deze schoen niet onder een gewicht van de 100 gram duikt.

Sterker nog, het gewicht van de schoen zit dichterbij de 200 gram dan de 99 gram. Klinkt stom voor een schoen met de naam X 99.1, maar die naam kun je zien als een ode aan de adizero 99. Ze hebben er vervolgens voor gekozen om niet onder de 100 gram te gaan, vanwege de duurzaamheid en draagbaarheid van de schoen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat zo’n lichte schoen van 99 gram (dun materiaal) sneller kapot gaat.

Hoe dan ook, de adidas X 99.1 ziet er gruwelijk uit. Door de witte upper en de drie adidas strepen in ‘cyaan’ heeft ‘ie een futuristische look gekregen. De adidas logo’s op de tong (op de kop geplaatst) en hak hebben een contrasterende roze kleur gekregen, net als de uiteindes van de veters. De snelheid van het licht is in de binnenkant van de schoen verwerkt. Toffe details.

Zoals we al zeiden is dit dus een limited edition release en mocht je deze echt willen hebben, dan moet je er dus snel bijzijn. De limited edition adidas X 99.1 is hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible