adidas lanceert twee bijzondere shirts van Bayern en Real Madrid

We kunnen gerust stellen dat adidas goed bezig is, ook als het aankomt op milieubewust denken. Dat bewijzen ze door de samenwerking met Parley, een organisatie die begaan is met het lot van de oceanen. Een van de grote problemen voor deze wateren is de enorme hoeveelheid aan plastic afval. Dat afval gebruikt adidas nu samen met Parley om bijvoorbeeld deze twee fantastische shirts te maken. Absolute collectors items voor de echte fans.

De shirts

Het plastic afval is gerecycled tot twee minimalistische, prachtige shirts voor de Duitse en Spaanse topclubs. De shirts hebben prints op waterbasis die zeer milieuvriendelijk zijn. Het Bayern-shirt is volledig rood met donkerrode prints en die van Real is wit met wat donkerdere prints. De adidas-strepen op de schouder hebben dezelfde kleur gekregen als de basis van het shirt. Heel tof!

adidas-parley-bayern-munich-and-real-madrid-kits-5

adidas x Parley

Beide partijen zijn uiteraard erg trots op het initiatief en het uiteindelijke resultaat. Eric Liedtke van adidas heeft er het volgende over te melden:

“This represents another step on the journey of adidas and Parley for the Oceans. We have not only managed to make footwear from recycled ocean plastic, but have also created the first jersey coming 100% out of the ocean. But we won’t stop there. We will make one million pairs of shoes using Parley Ocean Plastic in 2017 – and our ultimate ambition is to eliminate virgin plastic from our supply chain.”

In 2017 willen ze één miljoen paar schoenen gaan maken van Parley Ocean Plastic en uiteindelijk willen ze al het nieuwe plastic in hun productieketen vervangen door gerecycled plastic. Klasse.

Bayern speelt morgen in dit speciale tenue tegen Hoffenheim en het shirt is hier verkrijgbaar. Real Madrid speelt in het Parley-shirt op 26 november tegen Sporting Gijón. Dat shirt zal vanaf dat moment verkrijgbaar zijn, maar je kunt het hier alvast pre-orderen. Die van Real is ook als long sleeve verkrijgbaar.

UPDATE: Zie hieronder Ronaldo tegen Gijón in het Parley-shirt. Lekker clean.

real-madrid-shirt-oceaan
Foto: Real Madrid Twitter

Leestip: de adidas Glitch revolutie – kicksen met verwisselbare onderdelen