adidas lanceert de volledige ‘Turbocharge’ collectie

Vorige week presenteerde adidas de nieuwe kleuruitvoering van de ACE 17, genaamd ‘Turbocharge’. Een weekje later is de rest van de collectie onthuld. Toch wil dat niet zeggen dat de andere drie silo’s ook de flitsende blauw/groene kleur hebben gekregen. De X 16 wel, maar de Messi en Copa hebben een volledig ander uiterlijk gekregen. En die twee laatstgenoemde vinden wij ook meteen de vetste eruit.

adidas Turbocharge

We beginnen met de meest opvallende van de drie, want dat is de X 16+ PureChaos ongetwijfeld. Net als de ACE 17 heeft de X namelijk een knallende kleurencombinatie gekregen waarmee je gegarandeerd het middelpunt van alle aandacht bent. Dat is natuurlijk precies wat adidas wil tijdens het slot van het seizoen, dus je kunt toppers als Suárez, Bale en Müller de komende maanden de show zien stelen op deze schoen die gemaakt is voor de onvoorspelbare aanvallers.

De meest speciale schoen uit deze collectie is natuurlijk voor niemand minder dan Messi himself. Alles wat deze man doet is van een ander niveau, dus adidas heeft er voor gekozen om de Argentijn deze keer een schoen te geven die in niets lijkt op de ACE en X. Geen groen of blauw, maar een metallic koperen kleur voor de vijfvoudig Gouden Bal winnaar. Niet geheel toevallig is dit ook de vijfde kleuruitvoering van deze silo, dus over deze kleurenkeuze is goed nagedacht. We kunnen wel stellen dat de Messi 16+ PureAgility de parel van deze collectie is.

We sluiten af met de moderne lederen klassieker van deze collectie: de Copa 17. Ook deze kicksen hebben geen felle kleuren gekregen, want dat past gewoon niet bij de Copa. De kleur die ze nu hebben gekregen past daarentegen perfect bij een schoen als deze. Zwart met gouden details. Veel stijlvoller wordt het niet.

De volledige adidas Turbocharge collectie is hier verkrijgbaar.

Foto’s: SoccerBible