adidas lanceert de WK 2018 thuisshirts van België, Duitsland en Spanje

We praten eigenlijk niet meer zo graag over het WK van 2018 (de pijn is er nog steeds), maar we komen er natuurlijk niet onderuit. Zeker niet als drie van de favorieten voor de eindzege het shirt presenteren waarin ze hun ‘thuiswedstrijden’ gaan spelen. Het zijn opvallende designs geworden, want ze zijn alle drie geïnspireerd op een iconisch shirt uit het verleden. Voor het WK van 2018 heeft adidas er een moderne twist aan gegeven.

adidas x België thuisshirt WK 2018

Het nieuwe thuisshirt van de Rode Duivels is geïnspireerd op het iconische shirt uit 1984 met de herkenbare grafische print op de borst en het bondslogo centraal op het shirt. Door de keuze voor een v-hals krijgt het geheel een wat modernere look en ook de grafische print zelf is wat moderner geworden. De namen en nummers op het shirt zullen in het geel gedrukt worden. De adidas strepen op de zijkant van het shirt zijn trouwens rood, waardoor ze bijna niet opvallen en de focus vooral ligt op het rood van de Rode Duivels. Een prima shirt om hoge ogen mee te gaan gooien in Rusland.

Het nieuwe WK thuisshirt van België is hier te bestellen.

adidas x Duitsland thuisshirt WK 2018

Je hebt vast wel ooit het legendarische Duitsland shirt uit 1990 gezien. Zeker als je het design van dit nieuwe thuisshirt ziet moeten er wat belletjes gaan rinkelen. Toentertijd was die graphic op de borst echter in de kleuren van de vlag van Duitsland. Adidas heeft het geheel nu wat strakker en moderner gemaakt door het shirt volledig zwart en wit te houden en die keuze kunnen wij wel begrijpen. De plaatsing van het nummer op de voorkant vinden wij trouwens heel nice. Een ijzersterk shirt voor een ijzersterk team.

Het nieuwe WK 2018 thuisshirt van Duitsland is hier verkrijgbaar.

adidas x Spanje thuisshirt WK 2018

Tenslotte heeft adidas ook het nieuwe thuisshirt van Spanje gelanceerd vandaag. De inspiratie voor dit design komt uit het jaar 1994 met het adidas logo dat een centrale plek heeft gekregen en de herkenbare graphic aan de zijkant van het shirt. Het idee is leuk, maar de uitvoering vinden wij toch iets minder. Zeker vergeleken met bovenstaande shirts van Duitsland en België vinden wij dit de minste van de drie.

Het nieuwe WK 2018 thuisshirt van Spanje is hier te bestellen.

Aangezien ons Oranje niet mee gaat doen met het WK in Rusland rest natuurlijk de vraag: wie ga jij supporten? Ga jij voor onze Zuiderburen of toch onze Oosterburen? Deze 6 tekenen verraden in ieder geval dat je eigenlijk een Duitser bent.