Deze special edition adidas ‘Messi 15 Years’ viert het debuut van de Argentijn

Vandaag is het exact 15 jaar geleden dat ene Lionel Messi zijn professionele debuut maakte voor Barça. De rest is geschiedenis, zoals ze dat zo mooi zeggen. Natuurlijk stond hij al te boek als groot talent, maar weinigen voorspelden dat hij zou uitgroeien tot de absolute GOAT. Het bijzondere moment dat de Argentijn zijn eerste professionele minuten maakte wordt nu gevierd met deze special edition adidas Nemeziz voetbalschoenen.

adidas ‘Messi 15 Years’ Nemeziz 19.1

Deze special editions zijn gebaseerd op het 19.1 model van de Nemeziz. Met veters dus, want dat geniet de voorkeur van Leo. We zullen je niet hoeven uit te leggen waarom de voornaamste kleuren wit en lichtblauw zijn, maar er zijn een aantal details op de schoenen verwerkt die wel wat extra uitleg nodig hebben. Zo komt er bijvoorbeeld veel goud terug en dat is een verwijzing naar de bijna ontelbare prijzen die hij won. Andere gouden details zijn de vijf stippen op de linkervoet, verwijzend naar zijn 5 Ballon d’Ors en zijn eigen ‘M’ logo op de rechtervoet.

Was het dat? Nope. Op de inlegzool van de linkervoet is het nummer 10 geplaatst (heeft ook geen uitleg nodig) en bij de rechter is dat nummer 30. Het nummer dat hij droeg bij zijn debuut. Op de rechtevoet is ook ’82nd min – 16-10-2004′ te vinden, wat een verwijzing is naar het moment waarop hij zijn debuut maakte tegen Espanyol. Tenslotte is ook de tekst ’15 AÑOS’ op de schoen geplaatst om zijn 15 jaar als prof te vieren.

Het lijkt ons in ieder geval niet meer dan normaal dan dat adidas deze mijlpaal viert. Na 604 goals en 233 assists in 692 wedstrijden, 10 La Liga titels, 6 Copa del Reys, 4 Champions League bekers en 3 Club World Cups mag dat wel. Nogmaals: GOAT.

De special edition adidas ‘Messi 15 Years’ Nemeziz 19.1 is hier verkrijgbaar.

Foto’s: SoccerBible