adidas presenteert de NEMEZIZ 17 ‘Ocean Storm’

Zo’n twee maanden geleden zag de adidas NEMEZIZ silo voor het eerst het levenslicht. Een schoen speciaal ontworpen voor de meest behendige spelers van het team. Het was de vervanger van Messi’s eigen model bij adidas en nu speelt Messi dus op deze kicksen. De eerste kleuruitvoering was wit met zwart en ‘volt’ details. Alleen die volt details zijn overeind gebleven en de rest heeft verschillende tinten oceaanblauwe kleuren gekregen.

adidas NEMEZIZ 17 ‘Ocean Storm’

Op technologisch gebied is er niks veranderd aan deze nieuwe kleuruitvoering van de NEMEZIZ 17. Het meest bijzondere aan deze schoen is de medische tape-achtige upper, genaamd 360 Agility Bandage. Deze bandage bedekt het complete bovendeel en bestaat uit rubberen banden die eenzelfde werking hebben als medische tape. Het zorgt voor goede ondersteuning en maakt behendige bewegingen mogelijk. Doordat het een elastische functie heeft is de 17+ versie geheel zonder veters. De 17.1 versie is voor de spelers die nog wel gewoon veters wil in zijn voetbalschoenen.

Over de kleuren van deze nieuwe NEMEZIZ zijn wij redelijk tevreden. De verschillende tinten blauw combineren perfect met elkaar, maar over de drie adidas strepen in de volt kleur twijfelen we een beetje. Misschien hadden we die liever gewoon wit of zwart gezien. Toch vinden we dit ook wel wat hebben. Het valt in ieder geval lekker op.

De nieuwe adidas NEMEZIZ 17 360Agility is hier verkrijgbaar. Meer fan van de traditionele leren voetbalschoenen? Dan is deze adidas Copa Gloro 17 precies wat je zoekt.

Foto’s: SoccerBible