adidas presenteert de gruwelijke nieuwe generatie Nemeziz 19+

Het heeft lang geduurd, maar adidas heeft eindelijk de nieuwe generatie behendigheid gepresenteerd. Zo noemen ze het zelf althans, want de Nemeziz wordt door adidas gezien als dé voetbalschoen voor de meest behendige spelers. Messi voetbalt er bijvoorbeeld op, dus we snappen wel wat ze bedoelen. Net voor het einde van het seizoen wordt de Nemeziz 18 uitgezwaaid en is het nu dus tijd voor de Nemeziz 19 en die ziet er ronduit gruwelijk uit.

adidas Nemeziz 19+

Heel leuk en aardig natuurlijk zo’n nieuwe generatie, maar wat zijn de verbeteringen ten opzichte van de vorige generatie? Nou, dat zijn er voldoende. Vooral de constructie van de upper heeft een flinke upgrade gekregen en ook de zoolplaat is vernieuwd. We gaan hieronder dieper in op de innovaties.

We beginnen met de upper die een nieuwe geweven structuur heeft gekregen die voor een nog betere fit om de voet moet zorgen. De upper is overigens nog steeds geïnspireerd op medische tape en dat zorgt voor maximale behendigheid en acceleratie, zodat er snel van richting verandert kan worden tijdens een sprint/dribbel. De nieuwe ‘V-hals’ die tot boven de enkel loopt maakt het gemakkelijker om in de schoen te komen en wikkelt perfect om de enkel zonder in te leveren op bewegingsvrijheid. De upper vormt zich vervolgens naar je voet, zodat de fit altijd perfect is. Tenslotte ziet het er ook gewoon sick uit.

Dan is er ook nog de nieuwe ‘split’ zoolplaat die er in het zilver gruwelijk uitziet met de rode achtergrond. Zo’n split zoolplaat zagen we al eerder bij de Nike Mercurial en moet ervoor zorgen dat de voet nog meer bewegingsvrijheid heeft. Uiteraard zijn de noppen op een manier die perfect bij de meest behendige spelers past.

Messi zal op deze nieuwe kicksen het seizoen gaan afsluiten, maar ook spelers als Firmino, Bernardo Silva en Moise Kean zullen dat gaan doen. Ook jij kan je in dat rijtje voegen, want de nieuwe adidas Nemeziz 19 is hier verkrijgbaar. Zowel in de veterloze variant als mét veters.

Foto’s: SoccerBible