Adidas lanceert volledig nieuwe voetbalschoen: Nemeziz

Het nieuwe hoofdstuk van adidas Football is vandaag gepresenteerd. Na maanden van speculatie, blackouts en mysterieuze concepten heeft adidas wederom Leo Messi als headliner gestrikt voor de nieuwe voetbalschoen van het Duitse merk, genaamd Nemeziz. Het is de vervanger van de adidas Messi PureAgility, maar is eigenlijk nog steeds gericht op het type speler als Messi: de behendige en dodelijke aanvaller. Dit is de adidas Nemeziz 17+ 360Agility.

adidas Nemeziz

De schoen heeft een design gekregen zoals we die nog nooit eerder zagen en wordt bedekt in een patroon met dunne zwarte strepen en gele adidas strepen aan de buitenkant van de schoen. Waar de veters bij de vorige Messi 16+ nog verstopt zaten onder de upper, heeft de Nemeziz 17+ 360Agility helemaal geen veters meer. De structuur van de upper met AgilityBandage en TorsionTapes technologie is geïnspireerd op medische tape en is gericht op het bieden van een betere lockdown, ondersteuning en fit van de voet doordat het strak om de voet en enkel zit.

De TORSIONSFRAME zoolplaat heeft een ultra-lichtgewicht cnostructie met TORSIONRIBS die voor een dynamische push-off support zorgen. De nieuwe AGILITYKNIT 2.0 structuur zorgt voor een zacht gevoel en is licht van gewicht voor optimaal comfort. Behalve Messi zullen onder andere Firmino en de spelers van de ‘Backed by Messi’ campagne, waaronder Dolberg, ook op de Nemeziz gaan voetballen.

Het is in ieder geval weer een gigantisch staaltje innovatie van adidas die met de ACE 17+ al bewezen hebben een revolutie op gang te kunnen brengen. De Nemeziz is eigenlijk net zo indrukwekkend en wij kunnen niet wachten om ze te testen. De adidas Nemeziz is hier verkrijgbaar.

Leestip: Dit is waarom elke MLS-club met adidas als shirtsponsor speelt