Deze mash-up shirts van adidas Originals zijn retro vuurwerk

Eind vorige week lanceerde adidas een aantal gruwelijke retro shirts voor hun teams die aan het WK meedoen komende zomer, maar nu zijn ze een stapje verder gegaan. Ze hebben namelijk retro shirts gemaakt die elk uit twee verschillende designs bestaan. Een heuse mash-up dus en de resultaten zijn verrassend vet.

adidas Originals mash-up jerseys

Het moge duidelijk zijn dat adidas in 2018 keihard de retro-trein heeft gepakt en daarmee inspeelt op de hype van voetbalshirts als streetwear. Dat was al te zien bij de officiële WK 2018 tenues, de retro shirts die volgde en nu dus de mash-up retro shirts. Een hype die wij overigens wel waarderen, zeker als het zo goed wordt uitgevoerd als door adidas.

De designs zien er misschien een beetje bij elkaar geflanst uit, maar er zit wel degelijk een gedachte achter. Het Colombia shirt brengt het thuis- en uitshirt van het WK 1990 namelijk samen, net als bij die van Duitsland. Bij beide landen wordt ook heel tof met de rugnummers gespeeld. Het Argentinië shirt is een combinatie van het Copa America 1993 winnende thuis- en uitshirt. Hoogtepunt aan het design van de Russen is de manier waarop de nummers op de zijkant van het shirt geplaatst zijn. Allemaal heel creatief dus én heel vet.

Colombia

Duitsland

Argentinië

Rusland

In één van deze tenues steel je in ieder geval de show tijdens het festivalseizoen en het WK, dat is zeker. De adidas Original mash-up jerseys zijn hier verkrijgbaar. Op dit moment staan alleen die van Argentinië en Rusland op de webshop, maar later volgen die van Duitsland en Colombia nog.