Dit is het bijzondere shirt waarin Juventus tegen Genoa speelde

Net voordat de wedstrijd tussen Juventus en Genoa gisteren begon deden de spelers hun vestjes uit en daaronder kwamen opmerkelijke shirts tevoorschijn. Niet de bekritiseerde half om half designs die ze dit seizoen bij thuiswedstrijden dragen, maar een bijna net zo bizar shirt met felgroene en oranje details. Het is het nieuwe vierde shirt van Juve dat ontworpen is door adidas en Palace Skateboarding.

adidas x Palace Juventus vierde tenue

Wat moet een skateboarding merk met voetbal horen we je denken. Nou, je kunt de samenwerking een beetje vergelijken met die van Nike en Air Jordan bij PSG. Samenwerken met een groot lifestyle merk is een manier geworden voor grote merken om voetbalclubs dat extra hippe tintje te geven. Een soort mix van voetbal en fashion.

View this post on Instagram

#finoallafine 👍🏽💪🏽

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Het Londense Palace en adidas hebben er in ieder geval wel een verrassend tenue van weten te maken, geïnspireerd door urban design. Al is het maar de vraag of de fans van Juve wel zitten te wachten op nóg een verrassend tenue, want bij het thuistenue viel dat niet echt goed. De zwart-witte strepen die daar ontbreken zijn nu trouwens wel bij het vierde tenue terug te vinden, maar dan met een gestippeld en vervagend. Het meest opvallend is natuurlijk de toevoeging van de knallende groene en oranje kleuren op de mouwen, Jeep logo, namen en rugnummers.

Wij zijn een beetje verdeeld over dit design. Van de ene kant vinden we het wel gedurfd en tof, maar van de andere kant heeft dit weinig met voetbal en vooral met de club Juventus te maken. Ze zijn in Turijn in ieder geval hard op weg om één van de meest moderne clubs te worden, maar of dat de harten van de voetbalwereld gaat stelen betwijfelen we. De bijbehorende trainingspakken zijn in ieder geval wel heel vet, zoals je hieronder kunt zien.

De samenwerking zal overigens niet alleen bij het shirt blijven, want er volgt nog een volledige collectie met onder andere trainingskleding, lifestyle artikelen, sjaals en meer. De officiële release van het shirt en de rest van de collectie volgt later. Hou ons dus in de gaten!

Foto’s: Juventus