Basketbal is de inspiratie achter de nieuwe adidas x Paul Pogba collectie

Nadat Paul Pogba met Frankrijk het WK won sloeg de stemming rond de Fransman behoorlijk om gedurende het seizoen. Hij kreeg ruzie met Mourinho, de prestaties waren ondermaats en hij kwam zelfs op de bank terecht. Sinds Mourinho ontslagen is en Solskjaer aan het roer is zagen we eindelijk weer de Pogba die we willen zien. Hij strijdt met de Red Devils nog om een Champions League plek en in dat toernooi spelen ze deze week de tweede kwartfinale tegen Barça. Dat zal hij doen op bijzondere voetbalschoenen.

adidas x Paul Pogba SS19 collectie

Adidas heeft namelijk alweer de vijfde Paul Pogba collectie gelanceerd en deze keer is die geïnspireerd op de liefde die Pogba naast het voetbal voor basketbal heeft. Dat wordt vooral duidelijk door het basketbalshirt en broekje die onderdeel zijn van de collectie. Daarop is het logo van Pogba op de borst geplaatst en het nummer 94 staat voor zijn geboortejaar.

Toch blijven de voetbalschoenen natuurlijk het hoogtepunt van de collectie. De Predator 19+ ‘PP’ kicksen hebben de Man United kleuren rood, wit en zwart gekregen, waarbij het wit de meest dominante kleur is. Onder de zool is nog wat bling toegevoegd. Het zorgt voor een zeer stijlvol design wat uiteraard goed past bij de stijlvolle jongen die Pogba is. Om het af te maken is het ‘PP’ logo bovenop de veterloze wreef geplaatst.

Was het dat dan?  Nee, bij lange na niet. De collectie bestaat uit nog meer kleding en ook een paar sneakers. Daarover zullen we niet al te veel zeggen, maar beter laten we het gewoon allemaal eventjes zien.

De volledige adidas x Paul Pogba Season 5 collectie is hier verkrijgbaar.

We hadden het eerder dit artikel al over het WK dat hij met Frankrijk won en dat is inmiddels al bijna een jaar geleden, maar een paar weekjes terug kocht hij nog iets voor zijn landgenoten om nog eens stil te staan bij die prestatie. Hij kocht voor al zijn teamgenoten in de Franse ploeg namelijk dit peperdure cadeau.

Foto’s: SoccerBible