Hoe adidas een rol speelt in het behouden van Pogba bij Manchester United

De terugkeer van Pogba bij United is niet echt een gigantisch succes te noemen. Ja, ze wonnen de Europa League, maar dat is toch niet echt de prijs waar een club als United voor zou moeten strijden. Verder werd hij vooral negatief in het daglicht gezet omdat zijn gedrag een negatieve invloed zou hebben op zijn teamgenoten. Niet geheel verrassend wil hij daarom ook weg en er zou interesse zijn van Real Madrid en Juventus, maar dat kon nog wel eens een lastig verhaal worden.

adidas speelt rol in transfer Pogba

Hoewel ook Juventus en Real Madrid in adidas spelen zou adidas het liever zien dat de populaire Fransman in Manchester blijft. Waarom? Dat heeft te maken met de deal die adidas en Man United in 2015 sloten, die 10 jaar duurt en United £750 miljoen oplevert. Een onderdeel van die deal was dat adidas United’s grootste sterren mag gebruiken bij campagnes in belangrijke markten. Pogba is met afstand de grootste ster en hij wordt op die manier nu ook ingezet in Azië.

Adidas is logischerwijs behoorlijk bezorgd dat ze weinig aan United hebben op het gebied van promotie als de grootste ster weg gaat (en de resultaten bagger blijven). Er is natuurlijk minder aan de hand als United een grote ster terug zou halen om Pogba te vervangen, maar door het gebrek aan Champions League voetbal zal dat lastig worden. Adidas hoopt in ieder geval dat hij bij United zal blijven, zodat ze nog wat terugkrijgen voor die deal van £750 miljoen. Wellicht dat ze Pogba een leuke bonus kunnen geven zodat hij blijft.

Deze hele situatie toont in ieder geval maar weer eens aan dat niet alleen de spelers veel meer macht krijgen in het moderne voetbal, maar de grote sponsoren/merken ook. Als de transferstrategie van United daadwerkelijk beïnvloed wordt door een sponsor bereikt die macht toch wel een nieuw niveau.

Een ander voorbeeld van een merk dat zijn invloed wou uitoefenen op een transfer was Nike bij Frenkie de Jong. Althans, zij wilden dat hij met ‘Frenkie’ achter op de rug ging spelen. Waarom ze dat wilden en waar Frenkie zelf voor heeft gekozen zie je hier.

Bron: GiveMeSport