‘Adidas gaat de Predator definitief terugbrengen in hun assortiment’

Dit jaar is het jaar van de terugkomst van één van ’s werelds meest populaire en iconische voetbalschoenen. In mei werd een remake van de Predator Mania gelanceerd door adidas en in september was de Predator Precision uit 2000 aan de beurt. Helaas waren dit twee limited releases, maar eind dit jaar kunnen we de officiële terugkeer van de Predator-lijn verwachten. Er zit echter een hele grote ‘maar’ aan.

Terugkeer van de Predator

De nieuwe adidas Predator 18 (zo gaat ‘ie waarschijnlijk heten) wordt de vervanger van de ACE-lijn en is eigenlijk in bijna niets de Predator zoals we ‘m van vroeger kennen. Toen geliefd vanwege de premium kangoeroe-lederen upper, de grote tong over de veters en de ‘strike zone’ voor een verbeterd schot, maar dat gaan we allemaal niet terugzien bij de nieuwe versie. In principe wordt het gewoon een nieuwe ACE 18, maar dan met de naam Predator.

Verschillende topspelers die onder contract staan bij adidas voetballen al een tijdje op een volledig zwarte variant van de Predator 18, want wie kan de schoenen beter testen dan die topspelers? Op de foto’s krijgen we al een vrij duidelijk beeld van de schoen. Geen veters (zoals we dat gewend zijn van de ACE 16+ en 17+) en op het gebied van design zien ze er ook gewoon uit als een nieuwe ACE. Het enige wat iets weg heeft van een ‘echte Predator’ zijn de rubberen lijnen die je ziet op de schoen.

Er zullen net als bij de ACE ook uitvoeringen mét veters komen

Het komt dus een beetje over alsof adidas wil profiteren van de goede Predator naam, maar eigenlijk niets van die zo geliefde schoen terug laat komen en dat vinden wij toch zonde. Wat hadden wij namelijk graag gezien dat de Predator Mania de inspiratiebron zou zijn voor een moderne en nieuwe variant. Dat is volgens velen nog steeds de beste voetbalschoen ooit.

We verwachten de lancering van de Predator 18 nog voor het einde van 2017. Waarschijnlijk begin december.

Bron: Footy Headlines