Dit is de gruwelijke adidas Predator 19+ ’25 Years of Predator’ editie

Ongeveer een week geleden presenteerde adidas twee heel bijzondere Predators om de 25ste verjaardag van de iconische schoen te vieren: de Predator Accelerator van Zidane uit 1998 en de Predator Precision van David Beckham uit 2001. Twee van de meest legendarische voetbalschoenen ooit. Daar houden de festiviteiten nog niet op, want nu heeft ook de moderne Predator 19+ een speciale kleuruitvoering gekregen om de mijlpaal te vieren.

adidas Predator 19+ ’25 Years of Predator’

Deze uitvoering is geïnspireerd op de Accelerator van Zidane uit 1998, wat nogal duidelijk wordt door de bijna volledig gouden upper van de schoen. Ook de donkerblauwe kleur die in de variant van ’98 verwerkt is komt terug. Alleen de zilveren drie strepen zijn een nieuwe toevoeging qua kleur ten opzichte van de ruim 20 jaar oudere broer.

Ook deze Predator heeft trouwens nog verwijzingen naar Zidane en Beckham, want op de linkerschoen is ‘ZZ’ verwerkt en op de rechter ‘DB’. Die initialen zijn net boven de wreef terug te vinden. Dan is er nog één dingetje wat we nog niet genoemd hebben en dat is de zoolplaat. Die is met recht spectaculair te noemen. Een schitterende combinatie van goud en rood. Klasse!

Net als de releases van vorige week is dit weer een gruwelijke ode aan 25 jaar Predator. De adidas Predator 19+ ’25 Years of Predator’ is hier te bestellen.

Had je de remakes van Zidane’s en Beckham’s Predators nog niet gezien? Die kun je hier checken!

Foto’s: SoccerBible