adidas lanceert de nieuwe Predator 20 in een brute volledig zwarte look

Een paar weken geleden pakte adidas de headlines door een nieuwe generatie Predator voetbalschoenen te lanceren. Bij een iconische schoen als de Predator zijn de verwachtingen sowieso hoog gespannen, maar we kunnen gerust concluderen dat die verwachtingen overtroffen werden met de looks en specs van de Predator 20 Mutator (zoals ‘ie voluit heet). De eerste release was in de typische Predator kleuren, maar nu volgt een volledig zwarte versie.

adidas Predator 20+ Mutator ‘Shadow Beast’

Begin 2020 kwam adidas al met de ‘Shadow Beast’ pack, maar destijds ontbrak de Predator. Toen wisten we al dat er een nieuwe generatie aan zat te komen en die is nu dus hier. De naam ‘Shadow Beast’ is in ieder geval zeer passend voor dit paar kicksen. Door de strakke lijnen en DemonSkin spikes op de voorvoet en binnenkant voet oogt de schoen al beestachtig, maar in het volledig zwart is ‘ie toch extra eng hoor. Vooral voor de tegenstanders. Die zullen hun broekje al vol hebben voordat het eerste fluitsignaal heeft geklonken.

Hoewel het ook door adidas een volledig zwarte schoen genoemd wordt zien we toch wat verschillende tinten zwart. De drie strepen hebben bijvoorbeeld een iets lichtere tint gekregen waardoor ze nog zichtbaar zijn en ook de hak en zoolplaat zijn iets lichter gekleurd. Plus er is een bijna beestachtig patroon verwerkt in die hak en zoolplaat. Heel vet. Een uitgebreidere analyse over de specs van de nieuwe generatie Predator 20 is hier te vinden.

Wat ons betreft blijft de eerste kleuruitvoering in de typische Predator kleurtjes de baas, maar deze volledig zwarte versie doet er niet veel voor onder. De adidas Predator 20 Mutator ‘Shadow Beast’ is hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible