adidas brengt de legendarische Predator Accelerator (1998) opnieuw uit

Adidas is niet bang om terug in de tijd te gaan en legendes te eren. Gisteren werd de nieuwe Copa Gloro nog gelanceerd die geïnspireerd was op de Predator Precision uit 2001 en de laatste jaren hebben we al meerdere Predators van vroeger terug zien keren. Pas was dat nog de Predator Accelerator (1998) in de ‘Electricity’ kleuruitvoering, maar nu is het tijd voor de echte klassieke uitvoering van die schoen. In het zwart, rood en wit dus.

adidas Predator Accelerator remake

Dat het alweer de tweede Accelerator is heeft niets met toeval te maken. Het is namelijk de twintigste verjaardag van de iconische schoen en dat moet goed gevierd worden. ‘Goed’ is in dit geval een understatement van jewelste, want veel beter wordt het niet. Perfectie durven we het zelfs te noemen, want de schoen is bijna identiek aan zijn voorganger van 20 jaar geleden.

De schoen heeft exact dezelfde upper van kangoeroeleer en de typische rubberen ‘vinnen’. Natuurlijk mag dan ook de vouwbare tong niet ontbreken. Zo’n beetje de originele Accelerator dus, maar dan op een moderne lichtgewicht zoolplaat voor het geval je er ook echt op wilt gaan voetballen. Iets wat wij niet zouden doen, want deze limited edition verdient een mooi plekje in je huis. En als je ze heel houdt kunnen ze later heel veel geld waard worden.

Pure nostalgie voor de voetballers die deze schoenen nog herinneren als de dag van gisteren. Het daadwerkelijk kunnen kopen van deze kicksen zal lastiger worden, want er worden slechts 1998 paren gemaakt en die zullen zeer gewild zijn. Gelukkig zullen ze pas op 23 augustus gelanceerd worden, dus dan ben je er alvast op voorbereid. De limited edition adidas Predator Accelerator zal hier te bestellen zijn.

Mocht je geen zin hebben om bakken geld te betalen voor een limited edition Predator, dan kun je ook gewoon voor de Copa Gloro gaan waar we het in het begin van dit artikel over hadden. Die is geïnspireerd op de Predator Precision uit 2001, ziet er dus schitterend uit én is spotgoedkoop in vergelijking met deze Accelerator. Die adidas Copa Gloro kun je hier checken.

Foto’s: SoccerBible