adidas viert 25 jaar Predator door twee iconen opnieuw te lanceren

Er zijn maar weinig voetbalschoenen die net zo’n legendarische status hebben als de Predator-lijn. Vooral de oudere varianten hebben een bijna mythische status verweven om de voeten van helden als Zidane en Beckham. Om de 25-jarige verjaardag van de Predator te vieren heeft adidas daarom twee van de meest iconische Predators uitgekozen en ze vandaag opnieuw gelanceerd. De Predators die Beckham droeg in 2001 en die Zidane droeg in 1998.

adidas Predator Precision David Beckham (2001)

Beckham heeft op veel verschillende Predators gespeeld, maar deze wit met zilver en rode uitvoering was toch wel de meest iconische voor Becks. Je zult je namelijk nog wel herinneren dat hij Engeland naar het WK van 2002 schoot met deze kicksen via een heerlijke vrije trap in de extra tijd. De combinatie tussen het witte tenue en deze parels was ook gewoon porno voor de voetballiefhebbers.

Gelukkig heeft adidas heel weinig veranderd ten opzichte van het origineel bij deze nieuwe release. De kangoeroe lederen upper is zo goed als 1 op 1 overgenomen, maar het verschil zit ‘m in de zoolplaat. De zilveren uit 2001 is vervangen door een gebroken witte zoolplaat zoals we die kennen van de Predator 19. Misschien ergeren de échte puristen zich hieraan, maar die upper is gewoon zó goed dat het ons niet zoveel uitmaakt. Oh nog één verandering: op de hak zijn Beckham’s initialen (‘DB’) geplaatst. Wel op een classy manier.

adidas Predator Accelerator Zidane (1998)

Deze gouden kicksen droeg baltovenaar Zinedine Zidane in zijn beste jaar als voetballer. Hij werd in ’98 namelijk kampioen met Juve, behaalde de finale van de Champions League, won met Frankrijk het WK én pakte de Ballon d’Or. Vandaar de gouden kleur van de schoenen dus. Het goud wordt gecombineerd met donkerblauwe, rode en witte accenten.

Ook hier is bijna niets veranderd aan het origineel, behalve de zoolplaat. Er is voor dezelfde zoolplaat gekozen als bij Beckham’s Predator, maar dan in een passendere kleur natuurlijk. Er is nog een leuk detail, want deze Accelerators worden geleverd met vier verschillende kleuren veters: goud, donkerblauw, wit en rood. Net als bij Beckham zijn trouwens de initialen ‘ZZ’ op de hak geplaatst.

Het zal niet echt als een verrassing komen dat beide releases een limited edition betreft. Het volledige adidas Icon Pack met de twee Predators is hier te bestellen. Moet je wel héél snel bij zijn.

Foto’s: SoccerBible