adidas laat de nieuwe en oude Predators samenkomen in de Predator Mania 19+

Het is inmiddels te laat om nog wat aan je verlanglijstje voor Sinterklaas toe te voegen, maar gelukkig staat Kerstmis nog op het programma, want we hebben het perfecte cadeau voor je gevonden. Een gruwelijke samensmelting van modern & oud: de adidas Predator Mania 19+. Een wonderlijke creatie die de 25ste verjaardag van de iconische Predator-lijn viert en dat doet ‘ie in twee net zo iconische kleuren.

adidas Predator Mania 19+

De Predator Mania kan toch wel gezien worden als de voetbalschoen van een hele generatie. De eerste namen die bij ons naar boven komen bij de gedachte aan die schoen zijn natuurlijk Beckham & Zidane. Die tijden zijn echter geweest en remakes van die schoen hebben we inmiddels ook al gehad, dus nu zal adidas gedacht hebben dat ze ‘m combineren met hun meest moderne voetbalschoen. Ook een Predator, maar dan iets anders.

De release komt in twee classic Predator kleuruitvoeringen en gelukkig zijn de rubberen elementen op de voorvoet ook weer gebruikt. Iets wat we behoorlijk missen is de tong, maar we kunnen niet alles hebben hè. Wat we wel weer hebben is een lederen upper en dat past toch ook wel het beste bij een Predator.

De typische kenmerken van de moderne Predator komen terug in de vorm van de veterloze Primeknit sluiting om de voet. Ook de Controlframe zoolplaat met responsieve Boost foam is zo’n modern foefje wat we tegenwoordig in alle Predators zien. En da’s toch wel een flinke vooruitgang ten opzichte van de zoolplaten van vroeger.

Toch hebben we nog een minpuntje kunnen vinden: het is een limited edition release. Tegelijkertijd maakt dat ‘m ook exclusiever en dat is extra tof, maar je zult snel moeten zijn om één van de twee kleuruitvoeringen te kunnen bestellen. De adidas Predator Mania 19+ is hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible