adidas presenteert de terugkeer van een legende: de Predator Precision

Begin mei van dit jaar zette adidas de voetbalwereld even op z’n kop met de terugkeer van de legendarische Predator Mania (2002), maar de productie was zo gelimiteerd dat het bijna onmogelijk was om een paar te scoren. Nu krijg je een nieuwe kans, want opnieuw heeft adidas een iconische schoen van weleer opnieuw gelanceerd: de Predator Precision die we voor het eerst in het jaar 2000 zagen. Heerlijk!

adidas Predator Precision

De schoen die gemaakt was voor precisie werd voor het EK van 2000 gelanceerd en werd gedragen door sterren als Kluivert, Beckham, Trezeguet en nog veel meer iconen. Deze remake is geïnspireerd op de donkerblauwe versie van e Predator Precision in combinatie met witte adidas strepen en rode details zoals de typische tong over de veters met klittenband.

Op technologisch gebied is deze remake van de Predator Precision gelijkwaardiger aan het origineel dan de Mania die we eerder dit jaar zagen. De upper is zelfs precies hetzelfde en dus gemaakt van premium kangoeroe-leer, inclusief de rubberen elementen op de voorzijde van de schoen moeten voor de grip en precisie zorgen bij de schoten en passes. Zo ongeveer het enige wat veranderd is, is de zoolplaat. Die is namelijk afkomstig van de huidige ACE 17+, waardoor de Predator nu een stuk lichter is dan in 2000.

Het resultaat is een grote bak nostalgie in volle glorie. Toen was het al een geweldige schoen en dat is het nu nog steeds. We vinden het dan ook heel cool dat adidas hun klassiekers op waarde schat en ze gewoon nog een keer lanceert. Klasse.

Er is helaas wel weer één minpuntje, want ook deze Predator Precision valt onder de Limited Collection. We weten niet precies hoeveel er gemaakt zijn, maar als het er net zo weinig als de Mania zijn moet je heel snel zijn om een paar te bemachtigen. Je kunt de adidas Predator Precision hier bestellen. Is ‘ie hier alweer uitverkocht? Dan kun je het op 8 september op de officiële adidas website proberen.

Er gaan trouwens sowieso geruchten dat de Predator binnenkort een volledige terugkeer gaat maken en de huidige ACE silo gaat vervangen. Hier lees je er alles over.