Adidas geeft met de Copa 17 een moderne twist aan de iconische schoen

De meest klassieke voetbalschoen aller tijden is natuurlijk de Copa Mundial van adidas. In 1979 werden deze lederen kicksen geïntroduceerd en nu, zo’n 37 jaar later, worden ze nog steeds het meeste verkocht van alle voetbalschoenen in Nederland. Adidas weet zelf natuurlijk maar al te goed hoe populair de schoen nog steeds is en daarom voegen ze nu een zeer bijzondere en moderne Copa toe aan de Limited Collection. Speciaal voor het voetbal van 2017.

453677

Eigenlijk zijn we de Copa alleen maar in het zwart met wit gewend, maar voor deze moderne variant is ook een moderne half om half kleurenvariant gekozen. De lederen voorkant van de upper is rood, terwijl de synthetische achterzijde en de zoolplaat in het wit zijn gedaan. De drie zwarte adidas strepen worden omringd door een witte lijn. Rood, wit en zwart dus. Een vet kleurenspel wat eigenlijk altijd een hit is bij voetbalschoenen.

454936

Qua technologie zijn er ook de nodige verschillen te vinden met de originele Copa. Deze schoen is zoals gezegd niet helemaal van leer gemaakt, want alleen de voorzijde is echt kangoeroe-leer. Het synthetische leer-achtige achterdeel zorgt voor meer stabiliteit & duurzaamheid, plus het is lichter dan echt leer. Ook de Sprintframe zool is een stuk lichter ten opzichte van de iconische Copa. Wat ze wel gemeen hebben is de tong, die je over de veters kunt vouwen. Een groot pluspunt! De Copa 17 is trouwens ook als zaalvoetbalschoen gelanceerd. Die zie je hieronder.

454934

Hou jij van de schoen die in 1979 werd geïntroduceerd, maar wil jij tegelijkertijd ook een voetbalschoen die gemaakt is voor het hedendaagse moderne voetbal? Dan moet je deze adidas Copa 17 hebben. Je kunt ze hier alvast reserveren.

Leestip: Staat de legendarische adidas Predator voor een comeback in 2017?