adidas presenteert de terugkeer van de legendarische Predator Mania

Ein-de-lijk is het dan zover: de dag waar elke voetballiefhebber ter wereld al jarenlang naar uit keek. Vandaag lanceert adidas namelijk de ‘Champagne’ collectie, inclusief de terugkeer van de Predator Mania. De gehele limited collection is gebouwd om één iconische kleuruitvoering uit de tijd van Beckham, namelijk de Champagne kleur. En dat ziet er ook nu weer fantastisch uit, zowel bij de Predator Mania als bij de ACE 17, X 16 en UltraBoost sneaker. Nu focussen we ons echter eventjes alleen op de voetbalschoen der voetbalschoenen: de Predator Mania.

adidas Predator Mania ‘Champagne’

Om de re-release van de Mania te vieren is adidas weer gaan samenwerken met Beckham en hebben ze een aantal geniale foto’s gemaakt die geïnspireerd zijn op de advertenties uit de late jaren ’90. Vooral het portret met de Mania is natuurlijk ontzettend herkenbaar door de rode tong.

Maar genoeg over de foto’s, even naar het onderwerp waar het allemaal om draait: de re-release van de Predator Mania. Eén van de meest iconische voetbalschoenen ooit en een all-time favourite voor voetballers wereldwijd. De schoen heeft een crème-kleurige upper gekregen met Predator technologie. Natuurlijk zou het ook geen Predator zijn zonder de asymmetrische veters en de rubber pads op de wreef voor verbeterde precisie en schotkracht. De zoolplaat heeft een moderne upgrade gekregen in de vorm van een ingebouwde Sprintframe constructie die zorgt voor lichtgewicht support en balans.

Dan zouden we bijna nog de belangrijkste eigenschap vergeten, want dat is natuurlijk de rode tong met elastiek. Hierdoor kun je de veters bedekken en daarmee vergroot je het schietoppervlak, precisie en schotkracht. ‘Bend it like Beckham’ wordt hierdoor zelfs voor jou en mij mogelijk. Kortom: 2 mei mag de boeken in als de officiële terugkeer van de Predator Mania. Misschien reden genoeg voor een officiële voetbalfeestdag?

Na al dit goede nieuws hebben we ook iets minder nieuws, want zoals we al zeiden wordt de gehele collectie onder de adidas limited collection verkocht. Dat wil zeggen dat er een gelimiteerd aantal paren beschikbaar is en dat je er snel bij zult moeten zijn. De kans op een nieuw paar Predator Mania’s wil jij toch niet laten liggen?

De schoen was gisteren op Unisport al uitverkocht, maar je kunt de adidas Predator Mania nu hier bestellen.

Leestip: adidas presenteert de Copa 17 UltraBoost sneaker