Adidas presenteert Predator en Copa Mundial look-a-like sneakers

De werelden van voetbalschoenen en sneakers schuiven steeds meer naar elkaar toe. Althans, als je naar het aanbod van adidas en Nike kijkt. Adidas lanceerde een aantal weken voor het eerst de ACE 16 als sneaker, en Nike gebruikt vooral de Mercurial en Magista silo als sneaker. Nu heeft het Duitse sportmerk iets minder opvallende dubbelgangers geproduceerd in samenwerking met Livestock onder de noemer ‘Consortium pack’.

Bij ons vielen de gelijkenissen echter direct op. Zo lijkt de Pure BOOST ZG verdacht veel op de adidas Predator en de Samba op de klassieke Copa Mundial. Als deze iconische kicksen de basis vormen, kunnen de sneakers natuurlijk niet tegenvallen.

adidas x Livestock Pure BOOST ZG

livestock-adidas-consortium-samba-pure-boost-zg-closer-look-1

livestock-adidas-consortium-samba-pure-boost-zg-closer-look-3

Er ging al een belletje rinkelen toen we de kleurencombinatie van het zwart, rood en wit zagen, maar toen we de drie witte strepen op de binnenkant van de wreef zagen waren we overtuigd: dit moet gebaseerd zijn op de Predator. Een van de meest populaire voetbalschoenen ooit en geliefd door de grootste spelers ooit, zoals Zidane, Beckham en ga zo maar door. De sneaker ziet er trouwens bijna net zo vet uit als de schoen toentertijd. De upper is gemaakt van Primeknit en staat bovenop de geroemde Boost zool, dus met comfort zit het ook zeker goed.

adidas x Livestock Samba

livestock-adidas-consortium-samba-pure-boost-zg-closer-look-6

livestock-adidas-consortium-samba-pure-boost-zg-closer-look-7

Ook hier verraadt het kleurenspel eigenlijk al genoeg. De zwarte basis met de 3 witte strepen en witte hiel schreeuwen maar één ding: Copa Mundial. De binnenkant van de schoen is overigens helemaal zwart, zoals je in de foto helemaal bovenaan ziet. Een vette twist aan de alom geliefde traditionele voetbalschoen als je het ons vraagt. Ook de licht doorschijnende zool ziet er heel tof uit. Een must have voor alle die hard Copa fans.

Beide sneakers zijn vanaf morgen hier verkrijgbaar.

Leestip: De 5 vetste sneakers van afgelopen week (34)