adidas presenteert de vetste wedstrijdbal in jaren

Dames en heren, dit is de adidas Krasava wedstrijdbal. De officiële Confederations Cup 2017 bal & misschien wel de vetste voetbal van de laatste jaren. Het design is geïnspireerd op gastland Rusland en representeert een Russische robijn. De naam ‘Krasava’ is een woord dat door de Russen gebruikt wordt om een mooie en creatieve teamprestatie te omschrijven. En dat is ie ook: mooi. Heel mooi zelfs.

454376

De bal zal op 14 november voor het eerst gebruikt worden, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tussen Rusland en Roemenië. Misschien niet het affiche dat deze bal verdient, maar dit is slechts voorspel voordat het toernooi in Rusland tussen de kampioenen van 6 continenten + Duitsland & Mexico los barst.

Aan de technologie van de bal is sinds Euro 2016 niets veranderd, maar het verschil zit ‘m dus in het design. Voornamelijk wit en een paar heel vette rode graphics, geïnspireerd op Russische robijnen. Verder is de bal beklad met rode en zwarte barsten, wat het geheel een gruwelijke look geeft. Volgens ons echt een van de betere ballen ooit.

454377-1

De adidas Krasava wedstrijdbal zal naar verwachting binnenkort hier & via de adidas webshop verkrijgbaar zijn.

Leestip: Dit is de officiële Champions League wedstrijdbal van adidas