adidas presenteert het schitterende nieuwe AC Milan uitshirt

We zitten weer in de tijd van het jaar dat de nieuwe tenues elkaar in rap tempo opvolgen en nadat AS Roma en Inter gisteren hun nieuwe uittenue lanceerde, doen adidas en Milan dat vandaag. Het nieuwe thuistenue was al een plaatje en daar doet dit klassiek en simplistisch ogende uitshirt niet voor onder. Zó stijlvol met heerlijke details.

AC Milan uitshirt 2017/2018

Het nieuwe shirt heeft met deze kleuren overduidelijk het AC Milan DNA met de witte basis en rood-zwarte details. Het zijn vooral die rood-zwarte details die dit shirt in onze ogen een topper maken. Zowel in de kraag en uiteindes van de mouwen worden de iconische clubkleuren gecombineerd. Zelfs de drie adidas-strepen over de zijkanten combineren deze kleuren. De buitenste twee zijn rood en de middelste zwart. Een heel vet detail vinden wij.

Wat minder opvalt, maar wel degelijk aanwezig is, is een heel subtiel retro patroon dat op de voorkant van het shirt verwerkt is. De graphic is gebouwd rondom een terugkerend ‘M’ logo. Dat logo is geïnspireerd op een rood-zwarte ‘M’ die de club tussen 1982 en 1984 in een document gebruikte om te communiceren over het logo op de tenues destijds. Dat logo heeft nu een moderne afwerking gekregen en is heel subtiel over de gehele voorkant geplaatst.

Het nieuwe AC Milan uitshirt is hier te bestellen. We raden je echter zeker aan om ook nog even het nieuwe thuisshirt te checken. Zeker als je van het klassieke rood-zwart gestreepte design houdt.