adidas presenteert de sicke ‘UCL Dragon’ collectie

De Champions League wordt deze week hervat en voor de overgebleven teams wordt de weg naar Wales ingezet. Cardiff om precies te zijn, want daar wordt namelijk de finale gespeeld. Adidas geeft de ACE en X daarom een compleet Welshe make-over, inclusief het meest bad-ass nationale symbool wat je maar kan hebben: een draak. Een prachtige manier van adidas om de hervatting van het miljardenbal te symboliseren. De schoenen worden overigens onder de ‘Limited Collection’ uitgebracht, dus de aantallen zullen beperkt zijn.

adidas ACE 17+ PureControl ‘UCL Dragon’ pack

De adidas ACE 17+ blijft ons verbazen met zijn schoonheid. Het veterloze design ziet er natuurlijk al heel strak uit, maar het lijkt ook wel alsof elke kleur deze silo staat. Ook deze ‘drakenuitvoering’ ziet er weer ongelofelijk uit. Het adidas team is naar Cardiff gereisd, ter inspiratie van het design proces, en dan kom je al snel uit bij de draak. Het straalt kracht uit, maar vooral de wijze waarop de draak verwerkt is in de schoen ziet er bruut uit. Vooral als je de schoen onder blacklight houdt. De adidas ACE 17+ PureControl ‘UCL Dragon’ is hier verkrijgbaar.

adidas X 16+ PureChaos ‘UCL Dragon’

Bij de snelle X 16+ heeft adidas voor een nóg opvallender ontwerp gekozen. De draak is nog meer aanwezig, vooral doordat de blauw met rode graphic voor een hard contrast zorgt met de witte voorkant. Het is ongetwijfeld het meest uitgesproken design dat deze silo ooit gekend heeft. Een gedurfde, maar toch vooral heel vette look. Vooral Bale zal door deze schoenen meer dan ooit de finale van de Champions League willen bereiken. Ook spelers als Suarez en Muller zullen het toernooi vervolgen op deze kicksen. De adidas X 16+ PureChaos ‘UCL Dragon’ is hier te bestellen.

Op technologisch gebied is er trouwens niets veranderd aan de schoenen. Er is alleen een hoop creativiteit toegevoegd door deze gruwelijke graphics. De draak komt trouwens ook terug in de officiële wedstrijdbal die tijdens de finale van de Champions League gebruikt zal worden.

Leestip: adidas onthult de Champions League Finale bal & die is heel vet

Foto’s: SoccerBible