adidas staat voor een nieuwe revolutie in voetbalschoenen

De geruchten gaan al een tijdje rond, maar het lijkt er binnenkort dan echt van te komen. Het merk van de drie strepen staat aan de vooravond van een nieuwe revolutie in de voetbalschoenenmarkt. Nadat ze al een voetbalschoen zonder veters introduceerde gaan ze nu voor een voetbalschoen met verwisselbare upper en zoolplaat. Je kunt dus zelf gaan bepalen welke upper je op welke zool wilt zetten. Het zijn in ieder geval niet bovenstaande kicksen, want officieel beeldmateriaal van het nieuwe concept is er nog niet.

Concept

Het concept toont overeenkomsten met de het adidas TUNIT concept uit 2006, toen het merk 32 landenspecifieke uppers op de markt bracht voor het WK in 2006. Deze keer gaan ze echter een stapje verder, met een compleet nieuwe zoolplaat en constructie in het algemeen. De schoenen zullen op een manier ontworpen worden waardoor mensen hun kicksen kunnen customizen zoals je nooit eerder zag.

Onderdelen

Het TechFit deel van de schoen kan eruit gehaald worden, waardoor de gehele upper van het chassis afgehaald kan worden. De verwachting is dat je hierdoor verschillende uppers, zoolplaten en TechFit onderdelen kunt gaan combineren. Over het uiterlijk van deze onderdelen valt nog weinig te zeggen, behalve dat ze geïnspireerd zullen zijn op de huidige modellen van adidas. Hieronder worden ze al gedragen, maar zijn ze nog geblurd. Nog even afwachten dus.

?⚽️ #CFC #Everydayblessed

Een foto die is geplaatst door CharlieColkett⚽️ (@officialcolkz) op

Een spannende ontwikkeling in de markt is dus aanstaande. Helaas weten we nog niets over de prijs, maar we verwachten dat adidas het nieuwe concept deze maand nog zal onthullen. Hou Never Offside dus in de gaten voor meer informatie.

Leestip: Review – de veterloze adidas ACE 16+ PureControl (na 1200 speelminuten)