EA Sports verandert de manier van afwerken in FIFA 19

Met de release van de game steeds dichter in zicht krijgen we ook steeds meer te weten over FIFA 19. Zo kon je deze week al lezen dat EA Sports de tactieken veel uitgebreider toe gaat passen middels het ‘Dynamic Tactics‘ systeem en nu heeft het Canadese bedrijf ook bekend gemaakt dat de manier van afwerken behoorlijk gaat veranderen ten opzichte van FIFA 18.

‘Timed Finishing’ in FIFA 19

De basis van het schieten is niet veranderd, maar als je jouw schot echt onhoudbaar wilt maken met een nauwkeurigheid- en krachtboost, dan moet je een tweede keer op de schietknop drukken. Klinkt makkelijk, maar wat het moeilijk maakt is dat de timing perfect moet zijn. Het gaat erom dat je precies op schieten drukt als jouw speler zijn voet/hoofd tegen de bal zet. Ben je net iets te vroeg of te laat? Dan word je schot juist slechter.

Als je de FIFA Trainer aan hebt staan zul je een gekleurd balkje boven je spelers hoofd zien met een slider. Je tweede keer op schieten drukken zou dan precies moeten gebeuren als de slider in de groene zone zit. Als jouw ‘Timed Finish’ succesvol is krijg je een de tekst ‘Great Timing!’ boven de slider te zien.

Als je het proces op een gegeven moment doorhebt of als je juist van een challenge houdt, kun je de Trainer uit zetten. Hoewel je dan niet meer de tekst ‘Great Timing’ te zien krijgt als het lukt, kun je nog steeds wel zien of je timing perfect was of niet. Het driehoekje boven je speler zal dan namelijk een groene gloed krijgen.

‘Timed Finishing’ is van toepassing bij alle type ‘schoten’ in open spel, of het nou een kopbal, volley, geplaatst schot of zelfs omhaal is. Maar, hoe moeilijker en snel de poging is, des te groter de kans op een slechte timing is. Ga dus gewoon oefenen op alle type schoten zodat jij een echte killer wordt.

Meer weten over FIFA 19? Dit is alles wat we er tot nu toe over weten.