Ondernemers huren vliegtuigen voor Ajax fans naar Stockholm

De Eredivisie zit erop en Ajax mag dan geen kampioen geworden zijn, maar ze hebben nog iets om naar uit te kijken: de finale van de Europa League in Stockholm tegen Manchester United. Uiteraard was alles binnen no-time uitverkocht en worden vliegtickets nu voor gigantische bedragen aangeboden. Veel fans kunnen daarom niet richting de finale, maar Amsterdamse ondernemers bieden nog hoop. Zij huren namelijk gewoon even twee vliegtuigen, zodat honderden fans alsnog kunnen gaan.

Vliegen naar Stockholm

Eron Pieren, een Amsterdamse trader, heeft kaartjes voor de finale, maar vervoer had hij nog niet. Daarom kwam hij op het bizarre idee om een eigen Airbus te huren met een capaciteit van 150 personen. Hij denkt dus ook nog aan de andere fans. Tegen De Telegraaf zegt hij: ‘Alles zit propvol, de tickets zijn onbetaalbaar of je moet een enorme omweg maken. Anders blijven alleen auto en bus over, twintig uur heen en twintig uur terug.’

De Airbus biedt dus nog hoop voor Ajax fans en als je meewil betaal je €795 voor een retourtje. Een aantrekkelijk aanbod, want voor reguliere vluchten betaal je momenteel zo’n €1000 voor een enkeltje. Pieren verwacht dat de fans wel enthousiast worden van dit plan. ‘Alleen die Airbus charteren kost me al rond een ton en dan komen er nog allerlei kosten bij. Het belangrijkste is dat we gaan. Als er genoeg interesse is zet ik er een tweede toestel bij.’

Pieren is echter niet de enige die een vliegtuig huurt. Volgens AT5 is er nog een Ajacied, Niels Hoffman, die al een vliegtuig met 189 zitplaatsen heeft geregeld. Wat een bazen.

Heb je dus wel een ticket, maar nog geen vervoer? Dan moet je hier zijn. Als er 100 tickets verkocht zijn gaat de lease definitief door.

Leestip: 5 redenen waarom Ajax de Europa League gaat winnen

Bron: Manners