Opvallend: Ajax staat in top 5 mooiste clublogo’s ter wereld

De Engelse tabloidkrant Daily Mail heeft een top 20 mooiste clublogo’s ter wereld samengesteld. Een paar namen valt behoorlijk op, waaronder die van Ajax. Ondanks dat vele Amsterdammers hun oude logo vele malen mooier vinden verdient het ‘nieuwe’ logo volgens de Engelsen zelfs een plaatsje in de top 5.

In de gehele top 20 vind je ook clubs als AS Roma (20), Liverpool (16)  en PSG (13), maar ook het Belgische Club Brugge (18). We besparen je de hele top 20 en laten je direct de top 5 zien.

5. Colo Colo

In het logo van de Chileense club zie je een cartoon-impressie van de Mapuche-leider Colo Colo.

colo colo

4. Juventus

Traditioneel en zeer herkenbaar. In het logo zie je een stier die symbool staat voor de stad Turijn.

juventus

3. Ajax

Het linker logo van Ajax heeft een derde plek verovert. Daily Mail vind het vooral erg mooi dat de Griekse god Ajax met precies 11 lijntjes is getekend.

ajax

2. K.A.A. Gent

Een verdienstelijke twee plaats voor Gent. De club zegt zelf het volgende over het ontstaan van het logo: “De lange tijd die verstreek tussen de komst van Buffalo Bill in 1895 en het gebruik van een native American als logo in een sportieve context verklaart waarom de cowboy William ‘Buffalo’ Bill Cody in 1924 een indiaan werd. De Gentenaars associeerden zijn circus, dat zowel in 1895 als in 1906 Gent bezocht, bijna dertig jaar later vooral met de Sioux en de opvallende hoofdtooi van de chiefs die in het circus optraden.  Vandaar dat sindsdien een indiaan de vlag van de Buffalo’s siert.”

aa gent

1.São Paulo FC

Het strakke logo van São Paulo is volgens de Daily Mail het mooiste ter werld. De drie van de vijf sterren zijn rood. Deze staan voor het aantal wereldkampioenschappen die door de club zijn gewonne. De gouden sterren staan voor de Olympische en wereldrecords die Adhemar Ferreira da Silva (legendarische atleet uit São Paulo) heeft gewonnen.

sao paolo

logo sao paolo

De kans dat je het niet helemaal eens bent met deze top 5 achten we vrij groot. Maar goed, over smaak valt niet te twisten.

Leestip: West Ham United presenteert nieuw clublogo

Bron: Daily Mail