Ajax presenteert het nieuwe thuistenue met een retro randje

We stappen even uit de WK gekte en focussen ons op ons eigen Kikkerlandje. Ajax en adidas presenteerden vandaag namelijk het nieuwe thuistenue waarin ze volgend seizoen weer op titeljacht gaan. Een op het eerste oog typisch Ajax thuistenue, maar er is op subtiele wijze een retro randje aan toegevoegd.

Ajax thuistenue 2018/2019

Zoals we al zeiden: op het oog een redelijk typisch thuistenue voor de Amsterdammers met de traditionele rode baan en witte mouwen, maar als je goed kijkt zie je een patroon in de rode baan. Het is een moderne interpretatie van de print in de adidas-shirts op het EK ’88. Je weet wel, het EK dat Oranje won. Het vertrouwde Ajax-rood komt in het nieuwe thuisshirt ook terug op de schouders en biesjes op de mouwen.

Uiteraard zijn aan de voorzijde de 3 gouden kampioenssterren boven het clublogo geplaatst en in de nek zijn wederom de typisch Amsterdamse Andreaskruizen te vinden in het wit. Bij het broekje en dsokken komen, net als bij het shirt, de 3 adidas-strepen terug in rood. De rugbedrukking zal in het wit zijn met een rode outline.

We moeten zeggen dat wij een fan zijn van het nieuwe thuistenue van Ajax. Nu zijn we benieuwd hoe ze gaan presteren in dit tenue en of ze PSV van de troon kunnen stoten. In de oefenwedstrijd tegen VVSB zal het tenue voor het eerst gedragen worden. Het nieuwe Ajax thuistenue is hier te bestellen.

Het nieuwe uittenue van Ajax is maanden geleden al gepresenteerd en die kun je hier in detail bekijken.