Deze compilatie waarin Alisson Becker bij AS Roma aanvallers vernedert is goud

Liverpool kocht de afgelopen transferzomer eindelijk de topkeeper die ze al zo lang nodig hadden. Ze betaalde dik €60 miljoen voor Alisson Becker, die overkwam van AS Roma. Klopp wist dat hij een wereldkeeper binnen haalde die ook nog eens heel goed mee kan voetballen en de keeper bewees zijn waarde bij de eerste wedstrijden. Afgelopen weekend incasseerde hij echter zijn eerste tegengoal na een flinke blunder. Hij probeerde de tegenstander uit te kappen en dat ging goed mis.

Klopp zei daarna dat hij blij was dat het gebeurd was, omdat ze nu niet meer hoeven te wachten op die ene fout. Alsof het één keer gebeurd en daarna nooit meer. Alisson zelf zei ook dat het hem nooit meer zal gebeuren, maar wij geloven niet dat hij nooit meer een speler zal uitkappen met een ‘Cruijff Turn’ of simpele kapbeweging, want bij AS Roma was hij de koning daarin.

Alisson Becker vernedert aanvallers

Hij stond namelijk bekend om het regelmatig vernederen van aanvallers. De Braziliaan is zo rustig aan de bal dat hij het zelfvertrouwen heeft om onder druk de voetballende optie te verkiezen boven het simpel wegrossen van de bal. Onderstaande compilatie is pas boven water gekomen en daaruit durven wij te voorspellen dat hij dit bij Liverpool vast nog wel vaker gaat herhalen. Sterker nog, dat hopen we, want dit is toch goud?

Heerlijke beelden. Een andere Braziliaanse keeper in de Premier League die wel wat kan met de bal aan zijn voeten is Manchester City doelman Ederson. Vooral zijn trap is van ongekende klasse en hetzelfde geldt voor de assist die hij gaf op Aguëro in het begin van dit seizoen. Ziek!