Alles wat we tot nu toe weten over de aankomende FIFA 19

Alle voetbalfans van over de hele wereld zijn momenteel natuurlijk maar met één ding bezig: het aankomende WK. Toch was er gisteren even aandacht voor wat anders, want EA Sports kondigde officieel FIFA 19 aan, inclusief wat info over wat je van die nieuwe game mag gaan verwachten. En daar zit groot nieuws tussen, maar we beginnen even bij de buitenkant.

Cover ster

Het is elk jaar weer afwachten welke speler er op de hoes van de game zal prijken en meestal is dat ieder jaar een andere speler. Dit jaar is het echter exact dezelfde als op de cover van vorig jaar: Cristiano Ronaldo. Nu zul je misschien denken dat het verder niets zegt, maar we gaan er vanuit dat hij mede om deze reden weer de beste speler van het spel zal zijn. Dat was vorig jaar ook het geval, zelfs na verschillende updates. De cover zal er ongeveer zo uitzien. Bij de speciale pre-order edities van FIFA 19 Champions en FIFA Ultimate zal Neymar ook op de cover staan.

#FIFA19. Hit the link in our bio to see it first on June 9th.

Een bericht gedeeld door EA SPORTS FIFA (@easportsfifa) op

Door de transfer van Ronaldo naar Juve zal de cover echter aangepast moeten worden en dat is niet het enige wat er mogelijk gaat veranderen door deze transfer. Meer daarover lees je hier.

Champions League

Het grootste nieuws tot nu toe is dat na jaren afwezigheid de licentie voor de UEFA Champions League weer terug is bij FIFA. Daarmee is er ook de licentie voor de Europa League en Super Cup. Fans kunnen roem bereiken in het splinternieuwe toernooispeltype UEFA Champions League dat alle dramatiek van de groepsfase tot en met de finale biedt, of een eigen versie van het toernooi spelen met iedere Europese club die in het spel zit.

In The Journey: Champions, de dramatische finale van de Story Mode, jagen spelers in de rol van Alex Hunter op de Champions League trofee. FIFA 19 zal dus de laatste keer The Journey bevatten met Alex Hunter. Spelers kunnen er ook voor kiezen om hun droomselectie samen te stellen in Ultimate Team met authentieke live-content uit de meest prestigieuze clubcompetities ter wereld, waaronder de UEFA Champions League en UEFA Europa League. Hieronder de eerste officiële trailer met de aankondiging van de Champions League.

Gameplay

In de gameplay maken nieuwe functies het voor spelers mogelijk om op ieder moment controle te houden over het veld, van tactische benadering tot elke technische balbehandeling. Verder is er het volledig nieuwe Actief aanrakingssysteem dat de manier waarop spelers de bal aanneemt en schieten verandert, 50/50 Battles waarbij reacties en spelereigenschappen bepalen wie vrije ballen op het veld verovert, het nieuwe Dynamische tactieken-systeem dat spelers meer mogelijkheden biedt om hun selecties samen te stellen en hun tactische benadering aan te passen en meer. Later zal er ongetwijfeld meer informatie over de vernieuwde gameplay en graphics komen.

Release datum

FIFA 19 zal op 28 september officieel gelanceerd worden, maar je kunt het al eerder spelen. Spelers die de Champions Edition voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch™ pre-orderen krijgen drie dagen eerder toegang, tot 20 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten, FUT-leenitems van Cristiano Ronaldo en Neymar Jr voor zeven wedstrijden en meer. Pre-order de Ultimate Edition voor de digitale versies voor PlayStation 4, Xbox One en PC en ontvang tot 40 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten en meer. Meer informatie over de FIFA 19 pre order is hier beschikbaar.

Revolutie op gebied van tactieken

Je bent vast wel bekend met de tactiek ‘parkeer de bus’. Extreem irritant als je op zoek bent naar een goal in de laatste minuut, maar tegelijkertijd kunnen we ook niet ontkennen dat we ‘m ooit gebruiken. Bij FIFA 19 zal dat niet meer mogelijk zijn, want deze tactiek wordt verwijderd. Er staat zelfs een serieuze revolutie voor de deur wat betreft tactieken. Hier lees je er meer over.