Deze alternatieve Puma shirts voor Dortmund, Milan en Marseille zijn gruwelijk

Met nog een half seizoen voor de boeg is het wellicht wat vroeg om alvast vooruit te blikken op de voetbalshirts van volgend seizoen, maar toch is er al het een en ander bekend. AC Milan gaat zeer waarschijnlijk de overstap maken van adidas naar Puma en Marseille heeft zelfs al bevestigd dat ze de drie strepen inleveren voor Puma. Grafisch designer Prez heeft die informatie gebruikt om alvast wat alternatieve shirts te creëren voor deze twee clubs én Dortmund, de club die al door Puma gesponsord wordt.

AC Milan x PUMA concept

Prez heeft bij het AC Milan concept uiteraard gebruik gemaakt van de clubkleuren zwart en rood. Zwart overheerst duidelijk, maar de rode grafische print op het bovenste deel van het shirt geeft het geheel een moderne en zeer vette look. Verder heeft hij gouden details toegevoegd en is de Italiaanse vlag op het uiteinde van de mouwen te vinden. Misschien niet geschikt als thuisshirt, maar als derde shirt zeker wel. Sterk hoor!

Borussia Dortmund x PUMA concept

Ook in het geval van Dortmund is er gekozen voor een zwarte basis en heeft Prez het gecombineerd met een ‘electricity’ geel, wat geïnspireerd is op tenues van de club uit de jaren ’90. De unieke verticale streep over de voorzijde het geheel een moderne look en de grijze mouwen zorgen voor een mooi contrast met het zwart. Net als bij die van Milan: niet echt geschikt als thuisshirt, maar heel vet als derde shirt.

Olympique Marseille x PUMA concept

Prez’s Marseille concept shirt combineert de traditionele clubkleuren luchtblauw en donkerblauw voor de mouwen. Op de voorzijde is een grote grafische print van het clublogo geplaatst. De logo’s en sponsoring zijn in het wit gedaan en in de kraag is een heel fijn Frans detail toegevoegd. Een topdesign als je het ons vraagt.

Waarschijnlijk heeft Puma het ontwerp voor deze shirts al lang klaar, maar wat ons betreft mogen ze hier wel op lijken. Puik werk van Prez. Wil je meer werk van deze getalenteerde desginer zien? Dan moet je hier zijn.

Dimitri Payet, speler van Marseille, deed gisteren trouwens iets wat nog veel mooier is dan deze designs. Hij ging alleen op de keeper af en met één schijnbeweging legde hij de keeper helemaal in de kreukels en scoorde hij. De keeper moest er zelfs per brancard vanaf.