Amateurs komend seizoen niet meer na 4e gele kaart geschorst

Goed nieuws voor alle zagers, praters en andere kaartenpakkers van alle amateurteams van de hoofdklasse t/m de vijfde klasse. Waar de amateurs voorgaande jaren nog altijd geschorst werden bij de vierde gele kaart wordt dat volgend seizoen anders. De KNVB heeft namelijk bekend gemaakt dat je vanaf komend seizoen pas een schorsing krijgt bij de vijfde gele kaart.

Schorsingen

Dat is niet het enige goede nieuws, want ook de daarop volgende schorsingen zijn veranderd. Vorige jaren werd je namelijk na iedere daaropvolgende gele kaart voor één wedstrijd geschorst. Deze regel vervalt nu ook en je wordt na je eerste schorsing pas bij de zevende en negende gele kaart voor een wedstrijd geschorst.

Vanaf komend seizoen worden de gele kaarten in competitie- en bekerwedstrijden ook nog eens apart geregistreerd. Wat wel blijft staan is een schorsing voor competitiewedstrijden als je in bekerwedstrijden een rode kaart pakt.

Al met al dus goed nieuws voor alle voetballers met een kort lontje. We hebben trouwens 4 tips klaar staan voor alle spelers met zo’n kort lontje, want minder kaarten pakken is altijd goed.