Amazon gaat ‘achter de schermen’ docu-serie maken over Borussia Dortmund

Vorig jaar zagen we tot onze blijdschap dat grote streamingdiensten het voetbal eindelijk gevonden hadden. Netflix maakte de Juventus docu, een Boca Juniors docu en later de prachtige Sunderland docu (onze favoriet), terwijl Amazon een next level ‘achter de schermen’ docu maakte van City tijdens het recordseizoen waarin ze kampioen werden.

De documentaire kreeg de titel ‘All or Nothing’ en was een groot succes. De cameraploegen kregen overal toegang tot de ploeg van Guardiola, van het trainingsveld tot in de kleedkamer. Nu lijkt het erop dat Amazon met een soortgelijk project bezig is, maar dan met Dortmund.

Amazon x Dortmund docu-serie

Het Duitse BILD komt met het nieuws dat Amazon dit seizoen net als bij City de volledige toegang tot spelers en staf heeft gekregen om een docu te maken die dan dit jaar nog gelanceerd gaat worden. Ze mochten trainingen filmen, de spelersbus in, de kleedkamer in en ga zo maar door. Het zou uiteindelijk gaan om een serie van 4 tot 6 afleveringen waarin dit seizoen in beeld gebracht wordt. In ruil daarvoor krijgt Dortmund €5 miljoen.

Maar wat voor een seizoen was het voor die Borussen? Het team van Lucien Favre leek lange tijd op weg naar de titel, maar in de tweede helft van het seizoen kakte de ploeg enigszins in en verloren ze de strijd nipt van FC Bayern. In de Champions League bereikte ze wel de knockout fase, maar daar ging het al snel mis en werden ze uitgeschakeld door finalist Tottenham. Een seizoen met ups en downs dus en dat is altijd goed materiaal voor een prachtige docu.

Borussia Dortmund is wat ons betreft sowieso één van de mooiste clubs uit Europa, mede door de fans, en dus zal deze docu serie ongetwijfeld op de ‘must watch’ lijst komen. Een release datum is nog niet bekend, maar als Amazon dezelfde planning aanhoudt als met de City docu dan kunnen we ‘m rond augustus verwachten. Het nieuwe thuisshirt voor komend seizoen is trouwens al gepresenteerd en is hier te bestellen.