‘Binnenkort kun je Europees topvoetbal via live stream kijken op Facebook’

Als voetbalfan wil je natuurlijk zoveel mogelijk voetbal zien, maar een abonnement op zowel Ziggo of FOX is voor sommigen simpelweg te duur. Vaak wordt de keuze voor één van de aanbieders gemaakt, waardoor je het aanbod van de ander mist en dat is eigenlijk zonde. Je wilt namelijk toch zowel de Eredivisie als de Premier League en La Liga kunnen zien?

Dat wordt in de toekomst wellicht ook mogelijk, want volgens Manchester United mede-eigenaar Ed Woodward is de kans aanwezig dat tech bedrijven als Amazon en Facebook de rechten voor de Premier League gaan kopen.

Premier League streamen via Facebook

De hoge pief bij United verwacht dat Amazon en Facebook zich gaan mengen in de strijd om de streaming rechten van de Premier League en zelfs de Champions League & Europa League. Volgens Woodward waren de tech bedrijven al zeer geïnteresseerd bij de laatste ronde waar de rechten verdeeld werden, maar gingen ze uiteindelijk toch naar BSkyB en BT. Deze twee partijen betaalde £8.4 miljard (bijna €10 miljard) om de Premier League uit te zenden tussen 2016 en 2019.

Smooth movers ?? #PL #PremierLeague

Een bericht gedeeld door Premier League (@premierleague) op

Amazon heeft echter al aangetoond bereid te zijn om de concurrentie aan te gaan, want ze hebben Sky verslagen om de ATP Tennis Tour rechten. Woodward acht het daarom goed mogelijk dat Amazon en Facebook zich de volgende ronde vol op het voetbal storten.

‘Absoluut. Ik denk dat ze zich gaan mengen in de strijd. Ze hadden al verregaande interesse tijdens de vorige cyclus. We horen over de interesse rond de Premier League en we horen het ook op Europees gebied in de vorm van de Champions League en Europa rechten.’

Hoe chill zou het zijn als iedereen gewoon de mooiste potten van het jaar via Facebook kan streamen? Het zal nog wel eventjes duren, want zoals je hierboven kunt lezen is in ieder geval de Premier League al vergeven tot 2019. Dit Engelse bedrijf ziet het ook wel zitten om voetbal bereikbaarder te maken voor iedereen en startte een Netflix voor voetbal.

Bron: 101 Great Goals