‘Amazon volgt Netflix en gaat documentaire maken over Engelse topclub’

Begin deze week kwamen Netflix en Juventus met het nieuws dat ze samenwerken aan een vierdelige docu-serie over het leven achter de schermen bij dé topclub van Italië. Nu lijkt Amazon dat voorbeeld te volgen met een ‘achter de schermen’ documentaire bij Manchester City. Wat ons betreft is dit het startsein van een reeks docu’s met nog veel meer voetbalclubs.

Manchester City documentaire

Volgens verschillende bronnen zou Amazon een deal met City sluiten ter waarde van 10 miljoen pond om als een vlieg op de muur te mogen fungeren. Ze zouden achter de schermen mogen vastleggen hoe het er aan toe gaat bij één van de grootste en rijkste clubs ter wereld. Of het over een meerdelige documentaire gaat is niet echt bekend, maar Amazon zou the Citizens waarschijnlijk een seizoen lang willen volgen.

Niet iedereen zou echter blij zijn met deze deal. Amazon zou namelijk ook achter de schermen mogen filmen tijdens wedstrijddagen en dat ziet Sky niet zitten. Zij hebben namelijk een gigantisch bedrag van 4 miljard pond uitgegeven aan de Premier League rechten en zijn bezorgd over de exclusiviteit als de deal met Amazon doorgaat. Ook de Premier League heeft duidelijk gemaakt dat er strikte regels zijn om de televisie rechten van BT Sport, Sky Sports en buitenlandse sportzenders te beschermen.

We moeten dus nog eventjes afwachten of het allemaal doorgaat, maar wij hopen van wel. Tot die tijd kun je je vermaken met onze top 5 voetbaldocumentaires die iedere liefhebber gezien moet hebben.

Bron: 90min