Amerikaanse voetbalclub heeft meest bizarre vacature ooit geplaatst

We kunnen wel stellen dat het Amerikaanse voetbal in de lift zit. Het niveau van de competitie stijgt, de toeschouwersaantallen bij wedstrijden zijn beter dan ooit en er ontstaan nieuwe voetbalclubs. Complimenten aan de Amerikanen dus, maar toen we vandaag lazen dat Philadelphia Union op zoek is naar een ‘Chief Tattoo Officer’ dachten we even: What the f*ck? Is het een publiciteitsstunt? Hebben ze een klap van de molenwiek gehad? Hoe je het ook went of keert: wij schrijven erover, dus ze doen toch iets goed.

Chief Tattoo Officer

De club uit Pennsylvania begon met de zoektocht naar een tattoo-artiest die voor de club moet gaan werken. Ze plaatsten de vacature ook op Twitter om nog maar even duidelijk te maken dat ze het echt menen. Seriously. Misschien vinden we het raar omdat we dit nog nooit gehoord hebben, maar voor veel tattoo-addicts en artiesten kan dit natuurlijk een prachtige kans zijn. De club had er zelf het volgende over te melden.

“Tattoo’s zijn een vitaal onderdeel van de sport- en supportercultuur. Net als tattoo’s voor het leven zijn, is de keuze voor jouw favoriete club er ook een voor het leven. Om deze liefde voor inkt en de club te reflecteren zijn we op zoek naar de eerste Chief Tattoo Officer ooit. Het is een unieke positie voor een artiest of shop om dé plek te worden waar spelers, coaches, personeel en zelfs fans naartoe gaan voor hun tattoo’s. We zijn op zoek naar een partner met een variatie aan talenten en skills. Iemand die traditionele Amerikaanse, Japanse, realistische, new school en andere tattoo’s kan zetten.”

In mei heeft de club een selectie gemaakt uit de 150 shops & tatoeëerders die zich hadden aangemeld. Momenteel zijn er nog 5 in de race voor de meest unieke functie in het voetbal. Onbekend is wanneer exact de keuze wordt gemaakt. We houden het in de gaten.

Leestip: Dit zijn de 5 vetste MLS 2017 tenues tot nu toe