Analyse: welke aspecten maken Matthijs de Ligt zo’n goede verdediger?

De 19-jarige Matthijs de Ligt is captain van Ajax, werd de Golden Boy van 2018 en wordt zelfs al gezien als één van de beste en meest gewilde verdedigers in de wereld. Allemaal dingen die we allemaal wel weten en raar genoeg is het niet eens meer verrassend. We kunnen daarom wel doorgaan met het benoemen van superlatieven, maar beter laten we gewoon zien wat hem zo goed maakt.

Analyse Matthijs de Ligt

YouTuber Nouman stortte zich na het indrukwekkende optreden uit bij Real Madrid op een analyse van Matthijs de Ligt en hij kwam tot de conclusie dat er 5 aspecten zijn die de Ligt zo’n goede verdediger maken: snelheid & kracht, passing & onder druk uit komen, tackling, offensieve invloed, sterk in de lucht. Aan de hand van voordelen legt hij deze sterktes in detail uit. Heel interessant om te zien.

Video credits: Nouman

Niet alleen heel interessant om te zien, maar het blijft toch ook gewoon heel indrukwekkend om al deze kwaliteiten bij de 19-jarige verdediger te zien. Sommigen zeggen zelfs dat hij al beter is dan Virgil van Dijk (in sommige aspecten is hij dat ook zoals je in de video zag), maar daar zijn wij het niet mee eens. Deze kwaliteiten maken Virgil namelijk één van de beste verdedigers ter wereld. Zo niet de beste.