Indrukwekkende video brengt pressing tactiek van Liverpool perfect in beeld

Vanavond gaat koploper Liverpool op bezoek bij nummer drie Manchester City. Een ongekende kraker die wel eens doorslaggevend kan worden in de strijd om de titel. Mocht Liverpool winnen dan zetten ze een gigantische stap naar het eerste kampioenschap sinds 1990. Ze zullen ongetwijfeld weer hun eigen spelletje gaan spelen en dat is vollebak druk zetten op de tegenstander. Maar lukt dat ook tegen City?

Eerder dit seizoen speelde Liverpool een kraker uit tegen Tottenham Hotspur. Een zeer lastige partij voor Klopp en zijn mannen zou je zeggen, maar The Reds domineerden eigenlijk de hele wedstrijd, forceerde veel slordigheden bij de Spurs en wonnen uiteindelijk met 1-2. Een uitslag die veel hoger had moeten uitvallen in het voordeel van Liverpool. Een knap resultaat met de typische speelwijze van Klopp waarbij hoog drukken zetten essentieel is.

De pressing tactiek van Liverpool

Klopp staat erom bekend dat hij zijn ploegen attractief en zover mogelijk op de tegenstander zijn helft wil laten voetballen. Iets wat alleen lukt als je hoog druk durft te zetten én dat ook tot in de perfectie uitvoert. YouTuber Piotr Foot heeft aan de hand van de wedstrijd Spurs – Liverpool de pressing tactiek van Liverpool ontleed en dat doet hij ronduit perfect. Hier kunnen veel analisten nog een puntje aan zuigen.

Zeer interessant en zeer indrukwekkend. Niet alleen de speelwijze van Klopp, maar zeker ook de manier waarop de spelers het tot in detail uitvoeren én de manier waarop Piotr Foot het in kaart heeft gebracht. Alle ingrediënten lijken in ieder geval aanwezig voor Liverpool om eindelijk weer écht mee te gaan doen in de race om de Premier League titel.

Deze pressing tactiek is trouwens niet de enige tactiek die Liverpool naar succes moet brengen. Deze ‘Moneyball-tactiek’ is vooral op het gebied van transfers heel belangrijk.