Duitse coach komt met interessante analyse waarom Sané niet naar het WK gaat

Voordat het WK begonnen is zijn er al een aantal flinke verrassingen voorbij gekomen. De grootste was misschien wel dat Radja Nainggolan niet met de Belgische selectie afreist naar Rusland, maar de keuze van Löw om Sané niet mee te nemen is net zo’n grote schok. De 22-jarige Duitser speelde een fantastisch seizoen bij City, waar hij 14 goals scoorde en 17 assists gaf. Daarnaast werd hij ook uitgeroepen tot ‘PFA’s Young Player of the Year’. Het bleek niet genoeg te zijn, want hij zit niet bij de definitieve selectie van Die Mannschaft.

Waarom Sané niet naar het WK gaat

Voetbalfans wereldwijd kunnen er met hun kop niet bij waarom Löw voor Julian Brandt koos in plaats van Sané, maar de Duitse coach Max Bergmann, een coach die via Twitter voetbal analyseert en zijn mening deelt, geeft een interessante analyse met uitleg waarom er niet voor Sané gekozen is. Dat doet hij aan de hand van een serie Tweets.

Het komt erop neer dat Sané bij Duitsland in een rol speelt waar hij vaker centraal in het veld staat. Dat heeft te maken met het systeem dat Löw hanteert. Hierdoor worden zijn sterktes, snelheid en 1 vs 1, niet benut, maar worden zijn zwaktes juist blootgelegd. Het is dan ook geen toeval dat Sané in de 12 interlands die hij tot dusver speelde nog niet heeft gescoord en slechts één assist gaf.

Is het dus de juiste keuze dat Löw Sané thuis laat? Het antwoord op die vraag laten we aan jullie over, maar deze analyse maakt de keuze in ieder geval een stuk duidelijker. Veel bondscoaches zullen in ieder geval met een jaloers oog naar Löw kijken, aangezien hij zoveel goede spelers heeft dat hij Sané gewoon thuis kan laten.

Stel dat Catalonië een zelfstandig land wordt, dan heeft die bondscoach ook een heel sterk team tot zijn beschikking. Dit zou hij bijvoorbeeld als elftal op kunnen stellen als ze bij het WK in Rusland zouden zijn.

Bron: GiveMeSport