Deze kwaliteiten maken Virgil van Dijk één van ’s werelds beste verdedigers

In zijn tijd bij FC Groningen zagen we nog niet echt de kwaliteiten bij Van Dijk om uit te groeien tot één van de beste verdedigers ter wereld, maar hij heeft vriend en vijand verrast met zijn ongekende ontwikkeling. Via Celtic en Southampton ging hij naar Liverpool en daar presteert hij fantastisch. Door velen wordt hij nu bestempelt als de beste verdediger in de Premier League en misschien zelfs wel ter wereld. Maar wat zijn nou de kwaliteiten die hem zo goed maken?

Analyse: Virgil van Dijk

YouTuber Nouman heeft een ‘player analysis‘ video gemaakt over de Nederlander en daarin komen een aantal kwaliteiten naar voren die Virgil een voorbeeld maken voor iedere verdediger. Hij is pro-actief, een baas in de lucht, heeft snelheid, heeft een goede crosspass en verzorgt goede rugdekking aan de aanvallende backs. Al deze punten worden in onderstaande video perfect uitgelegd. Toch is er ook nog één zwak puntje in het spel van Virgil. Ook dat wordt uitgelegd.

Video credits: Nouman

Toch wel bewijs dat Virgil zonder twijfel bij de beste verdedigers ter wereld hoort. Daarnaast is het ook nog eens heel leerzaam spul voor alle verdedigers onder ons.

Spelers als Virgil zorgen er natuurlijk ook voor dat sommige jonge voetballertjes in de verdediging willen spelen. Heb jij vroeger ook voor een plekje in de laatste linie gekozen? Dat is dan vanwege één van deze 4 redenen gebeurd.