Andrea Pirlo’s mening over warming-ups is een genot om te lezen

Op 38-jarige leeftijd heeft kondigde Andrea Pirlo aan te stoppen met professioneel voetbal. Voor ons, en we verwachten de meeste voetballiefhebbers, kwam dit niet meer echt als een verrassing. Zijn laatste maanden in de MLS vergeten we eventjes, want we willen ons vooral de schitterende stylist herinneren. Eentje met bijzondere kwaliteiten en ideeën. Die laatste heeft hij zelfs in een boek vereeuwigd. In het ‘I Think, Therefore I Play’ heeft hij een geweldige quote over warming-ups die precies beschrijft hoe hij is.

Masturbatie voor conditietrainers

In zijn boek uit 2014 zegt Pirlo het volgende over warming ups: “Eén onderdeel van mijn werk dat ik nooit leuk ga vinden zijn warming-ups. Ik verafschuw ze met elke vezel in mijn lichaam. Ik walg ervan. Het is niets meer dan masturbatie voor conditietrainers, ten kosten van de spelers.”

Hij gaat nog even door, met een heerlijk treffende vergelijking: “Stel je voor dat Bar Refaeli (een schitterend Israëlisch model) naakt voor je ligt, dan kun je niet even knipogen en zeggen: “Wacht daar – ik ben er over 15 minuten”. Hetzelfde geldt voor wedstrijden tegen Real Madrid, Barcelona of andere grootmachten”.

Hieronder zie je trouwens het model dat Pirlo aanhaalt. Hij heeft best wel gelijk toch?

In zijn boek verklapt Pirlo ook hoe hij zijn befaamde vrije trap schiet. Zeer interessant!