Chelsea’s anti-voetbal bereikte tegen Man City een nieuw dieptepunt

Hoe top afgelopen seizoen was onder Conte, zo erg valt het huidige seizoen van Chelsea tegen. Ze staan momenteel vijfde met 5 punten achterstand op nummer 4 Tottenham en het spel is vaak niet om aan te zien. Ze krijgen dan ook regelmatig het verwijt dat ze anti-voetbal spelen en tijdens de wedstrijd van gisteren tegen koploper Manchester City werd duidelijk waarom.

Chelsea’s anti-voetbal

Er moet natuurlijk wel gezegd worden dat het huidige City bijna niet te stoppen is, maar de ploeg van Guardiola had zonder de beste wedstrijd te spelen nul moeite om de wedstrijd volledig te controleren. Chelsea liet the Citizens vrolijk hun gang gaan, zakte ver in en zette amper druk. In onderstaande vrij beschamende video van 15 seconde is te zien hoe Chelsea simpelweg stopt met voetballen en City laat passen op het middenveld. Vooral de manier waarop Fabregas nog naar Silva wandelt is belachelijk. En dat bij een minimale achterstand van 1-0.

Eden Hazard werd als spits gebruikt tijdens de wedstrijd, maar werd haast niet in het spel betrokken. De Belg was dan ook niet bepaald te spreken over de tactiek van Chelsea. ‘Als je het veld verlaat heb je het idee dat je veel gerend hebt, maar dat je geen voetbal hebt gespeeld. Dat is jammer. We hadden nog drie uur langer kunnen spelen en dan had ik nog steeds geen bal aangeraakt.

De druk op Conte neemt in ieder geval steeds meer toe en we zijn benieuwd of hij het einde van het seizoen gaat halen. Hebben jullie ook een trainer die opmerkelijke keuzes maakt? Als hij deze dingen doet is hij de oorzaak van jullie nederlagen.