Antwerp: Van ‘t stad naar het Koning Boudewijnstadion

Dat 11 maart 2017 een datum is die jarenlang gegrift zal staan in het geheugen van de Antwerp supporters, valt niet te ontkennen. Het was op die dag dat hun geliefkoosde Great Old na dertien jaar terug de overstap kon maken naar de hoogste Belgische afdeling. Antwerp ging van “een klein ploegje uit het stad” naar de finalist van de Croky Cup 2019 in het Koning Boudewijnstadion. Het werd een van de meest geduchte tegenstanders uit de top van de Belgische voetbalwereld en dat deed het op voortreffelijke wijze.

 

View this post on Instagram

 

KAMPIOENEEE

A post shared by Royal Antwerp F.C. (@royal_antwerp_fc) on

Versterken als het nodig is

Toen Antwerp in 2017 nog eens aan een opmars in eerste klasse kon beginnen, werd het duidelijk dat ze daar alles voor uit de kast wilden halen. Dankzij sportief directeur Luciano D’Onofrio en de aankoop van de ervaren speler Dieumerci Mbokani en opkomend talent zoals Daniel Opare en Jonathan Bolingi groeide Antwerp uit tot een krachtige ploeg die begon mee te strijden met de grote uit het klassement. Ze gaven hun aanpak een grondige update: Ze begonnen betere oplossingen te vinden om de bal voorin te krijgen, gingen het middenveld meer bezetten en ook de buitenspelers bleken het doel te bereiken. Dankzij de vele succesvolle transfers, een op-en-top bestuur en een totaal nieuwe aanpak, kon Antwerp vorig jaar voor de eerste keer in 22 jaar weer deelnemen aan het Europees voetbal. Wij zijn er zeker van dat Antwerp de ‘talentenfabrieken’ uit Belgie, die volgens Betway onder andere bestaan uit Anderlecht en Standard, zal vervoegen in geen tijd. Zeker aangezien hun succesverhaal blijft voortduren. Volgens HLN.be liet Antwerp in hun halve finale Knokvoetbal met de grote K zien. Zullen we dit ook kunnen aanschouwen op 22 maart?

 

View this post on Instagram

 

We all follow the Antwerp, over land and sea (and sea!) 🔴⚪ What a support!!! 😍😍😍

A post shared by Royal Antwerp F.C. (@royal_antwerp_fc) on

Economische waarden

Hun terugkeer naar eerste klasse heeft Antwerp geen windeieren gelegd. Vorig jaar kon Antwerp rekenen op enorme kapitaalverhoging dankzij projectontwikkelaar Paul Gheysens. Euro’s die ze niet alleen besteedt hebben aan de aankoop van nieuwe spelers maar ook aan de uitbouw van een nieuw stadion. Toen bleek dat wegens het overdonderende succes van de club het stadion te klein werd, werd er besloten om de Bosuil een totale transformatie te geven! Dat de ambities van Antwerp torenhoog liggen vlak valt niet te ontkennen. We zijn er zeker van dat er meer dan een spetterend kampioenfeest gehouden zal worden in de Bosuil.