Argentijnse commentator doet een ‘Sierd de Vosje’ bij indrukwekkende solo

Sierd de Vos is zonder twijfel Nederlands meest opvallende voetbalcommentator. Naast het becommentariëren van de wedstrijden betrap je hem namelijk regelmatig op het delen van feitjes die helemaal niets met de wedstrijd te maken hebben én hij produceert zelf geluidseffecten bij goals en mooie acties. Iets wat we nooit echt van een Nederlandse commentator gewend waren. Dit seizoen produceerde hij weer zo’n ultiem ‘Sierd-moment’ toen Raketic scoorde tegen Tottenham Hotspur.

De video ging viral en we hebben zo’n vermoeden dat men in Argentinië het ook gezien heeft. Daar heeft een commentator namelijk voor een vergelijkbaar momentje gezorgd. Bij een onder 20 wedstrijd tussen Venezuela en Brazilië onderschepte ‘El Tanque’ Hurtado (van Venezuela) de bal en ging via een indrukwekkende run op naar het doel. De commentator maakt er hilarische geluiden bij. Dit is echt geniaal.

Iedereen denkt natuurlijk dat hij een brommer nadoet, omdat hij zo snel is (iets wat Sierd ook zou kunnen doen). In werkelijkheid blijkt hij dus de geluiden van een tank na te doen, omdat de speler de bijnaam ‘El Tanque’ (de tank) heeft. Hoe dan ook, wij hebben hard gelachen. Wat ons betreft mogen die commentators wel vaker een beetje gek doen. Zeker als de wedstrijd saai is.

Om nog even terug te komen op onze Sierd de Vos: hij heeft het bij wedstrijden van Barça vaak over buurman & buurman (Messi & Suarez). Die twee wonen namelijk zo goed als naast elkaar in deze gruwelijke villawijk.