‘Arsenal sluit deal met nieuwe sponsor die PUMA gaat vervangen’

In 2014 tekende Arsenal een gigantische deal met PUMA die voor maar liefst 30 miljoen pond per jaar de tenues van de Noord-Londenaren ging maken. Toch bleek het al snel niet zo’n gigantische deal te zijn, want clubs als Chelsea, United en nu ook Tottenham hebben de afgelopen jaren deals gesloten met Nike en adidas die veel meer waard zijn. Dat zit natuurlijk niet helemaal lekker en in augustus bracht The Mirror naar buiten dat Arsenal het huidige contract met PUMA (tot 2019) zou willen afkopen om sneller de overstap te maken naar een nieuwe sponsor. Die lijkt nu gevonden.

Arsenal & adidas

Volgens een bron op Twitter gaat het Duitse adidas Puma vervangen als kledingsponsor. De bron zei dat ‘iemand deze info met hem gedeeld had en hem goedkeuring had gegeven om het te delen met de wereld’. Het is sowieso niet de eerste keer dat adidas genoemd wordt als nieuwe sponsor en gek is het ook zeker niet, want adidas heeft met Chelsea onlangs nog een grote Premier League club verloren aan Nike. Om meer voet aan Engelse grond te krijgen (alleen Manchester United als grote club) zou Arsenal natuurlijk een logische stap zijn.

Bij eerdere geruchten rond de nieuwe samenwerking werd een bedrag van 60 miljoen pond genoemd, maar deze bron heeft het over andere bedragen. Eerst komt hij met 180 miljoen per jaar, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Later heeft hij het over 80 miljoen, maar het zou ook kunnen dat die 180 miljoen over een contract van 4 jaar verspreid wordt. Het wordt hoe dan ook nog even afwachten wat er allemaal waar is van de geruchten.

Niet alleen Arsenal lijkt te gaan switchen van kledingsponsor, want ook Manchester City gaat waarschijnlijk overstappen.

Bron: Footy Headlines