‘Arsenal wil zichzelf uit PUMA deal kopen voor nieuwe sponsor’

In 2014 tekende Arsenal een gigantische deal met PUMA die voor maar liefst 30 miljoen pond per jaar de tenues van de Noord-Londenaren ging maken. Toch bleek het al snel niet zo’n gigantische deal te zijn, want clubs als Chelsea, United en nu ook Tottenham hebben de afgelopen jaren deals gesloten met Nike en adidas die veel meer waard zijn. Arsenal zit nu nog tot 2019 met PUMA opgescheept, maar volgens The Mirror zien ze dat niet echt meer zitten.

Nieuwe deal Arsenal

Inmiddels zouden ze al op zoek zijn naar een nieuwe partner en adidas zou op pole position zitten. Zij zouden bereid zijn om het dubbele van de huidige PUMA deal te betalen, wat dus neer komt op 60 miljoen pond per jaar. Echt gek is het gerucht niet, want adidas heeft met Chelsea al een grote Premier League- en Londense club verloren.

The Mirror meldt dat Arsenal wellicht hetzelfde gaat flikken als wat Chelsea deed om onder het contract met adidas uit te komen. Chelsea betaalde adidas maar liefst 67 miljoen pond om de deal af te kopen, zodat ze met Nike in zee konden. Arsenal zou bereid zijn hetzelfde te doen met PUMA om een deal met adidas te forceren. Als ze dat na dit seizoen willen doen zouden ze de waarde van een contractjaar moeten afkopen. Dertig miljoen pond dus.

Zeker is het allemaal nog niet, dus we moeten verder nieuws afwachten. Of het een goede zaak zou zijn voor het uiterlijk van de tenues weten we niet, want PUMA heeft toch echt wel een aantal prachtige tenues gemaakt voor Arsenal. Wat dacht je bijvoorbeeld van het vette nieuwe thuistenue voor komend seizoen?